Problém s IE10

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Problém s IE10

#1 Příspěvek od Celeron »

Po cca 5 minutách práce prohlížeče IE10 na W7 začne PC postupně zpomalovat. Kdy to začne se pozná postupným zvýšením otáček větráku procesoru. Podle správce systému se v procesu iexplore.exe postupně stoupá zatížení procesoru od 10 až do 60% a zabírá přes 1G paměti. Při těch 60% zde na Nuke jsou při psaní asi 2 sekundy pauzy mezi písmeny, zkrátka k nepoužití. Pokud proces zastavím, IE napíše že "problém se stránkou způsobil zavření a znovuotevření záložky" a IE pokračuje dál od místa zastavení, procesor je zatížen na 1-2 procenta a kolem 30 mega paměti. Po čase se zase problém zopakuje.
V PC je aktuální W7 i MSE, úplný test nic nenašel. V čem může být problém? Nějaký divný "zavšivení" který MSE nepohlídal? Co dělat, případně čím diagnostikovat? Poraďte prosím. :cry:
Díky
Jirka
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

IE10 je dost nepodareny, tak to moze byt normalny bug. To moze potvrdit/vyvratit len niekto, kto ho tu pouziva - a takych ludi vela nebude.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

No, mě jede v pořádku takže nedělal jsi tam nějaké blbosti jako např. aktualizace a podobná svinstva od MS ?
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

IE10 sa do Windows 7 dostane prave aktualizaciami.
doskok55

#5 Příspěvek od doskok55 »

Mám podobný problém. Všimnul jsem si ,že to dělá jen při otevírání některých stránek (u mě je to seznam.cz). Vyzkoušej odstranit nebo nahradit jinými záložky, které se načítají při spuštění IE.

Podívej se také na vlákno s podobným problémem. http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=57504

Já jsem kvůli tomu udělal novou úplnou reinstalaci W7 (už to bylo třeba i z jiných důvodů). IE10 jsem si stáhnul a uložil předem a nainstaloval hned na čisté W7. Až potom jsem požádal o vyhledání aktualizací, aby mě to nenabízelo aktualizace pro starší verze IE. Dost se to potom zlepšilo, ale ne úplně.

Před tím při každém 3-4 spuštění stejná hláška jak píšeš "problém se stránkou seznam.cz způsobil zavření a znovuotevření záložky" nebo okno s hláškou ,že „seznam.cz se nepodařilo otevřít jedná se pravděpodobně o dlouhodobý problém serveru“. Procesor po dlouhou dobu (několik minut) na 100% paměť na cca 50% pak to slezlo na nějakých 30-40%

Teď po přeinstalaci: hláška s problémem na seznamu.cz jen jednou za cca týden. Při spuštění IE a načítání záložek procesor na 100% jen po dobu načítání (max. několik s.) pak to spadne na několik desetin%, paměť do 30%. Jedná se i čistou přeinstalačku W7 jen balík Office jinak zatím žádný jiný soft.tam není.

Mám starší PC s P4 3,2GHz + 2x1G paměti a grafiku na Radeonu HD 4650 1GB DDR2. Se starším IE9 se nic podobnýho nikdy nestalo.
MetalGod

#6 Příspěvek od MetalGod »

Prešj už vyšel Exploder 11, kterej by už měl umět HTML 4.01. Nebo je spousta dalších, schopnějších prohlížečů.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
doskok55

#7 Příspěvek od doskok55 »

Tak dnes podruhé viz.příloha. Takže ani přeinstalačka nepomohla jen to dělá méně často.
IE používám víceméně ze zvyku vím, že je spousta jiných a i lepších prohlížečů. Když to nepůjde jinak vrátím se ke starší verzi a zakážu aktualizaci s IE10. nebo odstraním seznam.cz z 1. záložky.
Přílohy
Hláška IE10.jpg
(43.68 KiB) Staženo 85 x
MetalGod

#8 Příspěvek od MetalGod »

To není zvyk, ale zlozvyk, něco jako srkání, mlaskání, vrzání zubama, nebo hloupá reinstalace čehokoli, co zlobí.
Reinstalace většinou znamená nahrazení existujících souborů aplikace (nikoliv však uživatelských dat, jako třeba historie navštívených stránek, záložky, cache souborů, cookies,...), konkrétně v tomhle případě nahradíš množinu souborů stejnou, takže neuděláš prakticky nic. A aby to nebylo tak jednoduchý, jako každej jinej prohlížeč, i tenhle používá aplikace třetích stran na Javu (JRE), na flash... co když je chyba v některým z nich? Ale v tomhle případě by to mohlo bejt javascriptovým enginem, co je přímo součástí Exploderu.

Vážně bych se podíval po jiným, vyspělejším prohlížeči.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem zkusil Chroma a nejde mě s ním vše, co potřebuje digitální podpis... Ach jo. :roll:
Jirka
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Tak jsem se možná sekl, IE10 mám ve W8 (tam jde ok) a do W7 jde dát těmi aktualizacemi, takže odinstalovat dolů na IE9, kterou ve W7 mám. Jinak se to bude chovat jako IE8 v XP, na prd.
Na Chroma se vykašli, je to nedodělaný zmetek a jak to dodělávají, tak je čim dál pomalejší.
Chceš něco dobrého a funkčního ? Stáhni si Maxthon čtverku, jde všude.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“