Záplatující měření (mírně projednoceno)
Moderátor: Moderátoři
Záplatující měření (mírně projednoceno)
Maximální jako Uefe * odmocnina 2.
Jak vypočítám střední?
Co je tehcnikcý kmitočet?
Co je třída přesnosti? Když mám třeba t.p. 10, znamená to, že se naměřená hodnota může lišit o 10% nahoru i dolů?
Dielektrické ohřevy chápu takto: jsou dvě nějaké plochy (ale nevím, jak si je předstacvit konkrétně, které předstaují dvě elektrody kondíku) které mají mezi sebou "dielektrikum", což je nějaká věc - dřevo, svařování folii - na které působí nějaké teplo..-. kde se to teplo ale bere?
Jak fungují odporové děliče?
Děkuji za výplň.
- radekrd
- Kontaktovat uživatele:
Na začátku jsme měli jednu učitelku, co byla na úrovni, ale ta šla na mateřskou.
Fredy00 píše:Fyziku jsme měli, ale skončila silami. Celý problém by v kvalitě pedagogů... vytsřídali se čtyři, a dva takoví exoti, co z nich měla celá třída naprostou srandu, a pak jedna taková paní, co byla silně flegmatická, že si z ní dělali taky srandu... a ta odešla, když se jí objesila dcera.
Na začátku jsme měli jednu učitelku, co byla na úrovni, ale ta šla na mateřskou.
A ty se jdi "objesit" taky - s češtinou jsi na tom ještě hůř, než z fyzikou (elektronikou).
Na co se ještě budeš vymlouvat?
Za ten měsíc jsi to tu tak zaneřádil, že než bys toho "banána" dostal, tak bys to měl napřed zaplatit
— Winston Churchill
Jodr píše:Že Vás ten exot dokáže vytočit.
Protože mně víc jak lidská blbost sere lenost. Hele- "odporový dělič" @ Google
Jodr píše:Nevim proč, ale mám dojem, že to dělá záměrně.
Taky se mi zdá
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Cesta tu je...nemluvě o tom, jak se nároky na studenty snižují a prostě to nestačí, ale když si císařpánové poručí, že tenhle rok musí bejt tolik a tolik maturitních absolventů, tak to pak takhle dopadá.
A tvrdit, že základy elektrotechniky se na základce neberou je ještě větší lhaní, než to, že vina je na jeho učitelích - moje 13letá dcera ty základy právě probírá v 7. třídě ZŠ...
A kutilmile - nelituju tě
Adolfik píše:...Oba předměty jsem se po sebeuvědomění musel učit samostudiem a podařilo se...
To je přesně to, co se na té škole od studentů požadovalo už před mnoha lety.
Tím máš výhodu, že jsi z průmky lépe připravený na vyšší efektivitu vysokoškolského studia, než ti, kterým to na škole podávali pěkně naaranžované na stříbrném tácku a stačilo jim naučit se to zpaměti.
V elektrotechnice a v elektronice sice není na škodu znát zpaměti co nejvíc pravidel a vzorců, nebo aspoň, kde je nalistuješ. Daleko důležitější je však zvládnutí jejich správné aplikace.
Ale o tom jsem nechtěl.
Mám potvrzené, že Fredy to nemusí dělat úmyslně, ba dokonce možná za to ani nemůže. Jenže to prý bez nějakého zkušeného dušezpytce nezjistíme.
Tak či tak: naše případná pomoc nemá mnoho úrodné půdy, na kterou by mohla padnout (toto nemám ze své hlavy, ale zeptal jsem se a zaznamenal udivený dotaz "jak se ale na tu školu dostal?").
Fredy00 píše:Fyziku jsme měli, ale skončila silami. Celý problém by v kvalitě pedagogů... vytsřídali se čtyři, a dva takoví exoti, co z nich měla celá třída naprostou srandu, a pak jedna taková paní, co byla silně flegmatická, že si z ní dělali taky srandu... a ta odešla, když se jí objesila dcera.
Mozna, kdybyste z nich meli mene srandy a vic se zajimali o to, co vam chteji sdelit, byste neco vedeli. Pripadne se to snazili sami zjistit. Ale je to vas boj.
Mne fascinuje, jak hned vis, kde je chyba... zajimavy je, ze nikdy neni v tobe...