Vysavač Electrolux 8810 ultra one, nejde spustit
Moderátor: Moderátoři
Vysavač Electrolux 8810 ultra one, nejde spustit
chtěl jsem vyluxovat auto a zapojil jsem vysavač na měnič 12V/220V svtily jen kontrolky ,motor se nerozběhul se.
měnič 1600W, vysavač 400 -2200W o jen pro info. Horší je že doma při zapojení do sítě je vysavač mrtev nesvítí ani kontrolky
prostudoval jsem manuál prý to může být pojistka ale nikde jsem nenašel kde by mohla být,nebo čím jiným by to mohlo být. Tak kdyby někdo měl s Electroluxy zkušenost, budu rád, ještě přidám fotku vysavače
díky
- Přílohy
-
vysavač 8810 ultra one.jpg- (9.84 KiB) Staženo 663 x
Takže to vypadá na dvě možnosti - buď ten měnič nějak zarušil procesor (je tam něco od NECu z řady uPD78Fx) a ten se zbláznil (což by bylo špatné - ta elektronika levná není), nebo se přepálila ta tlumivka (možná také kvůli tomu měniči), ale na denním světle to vypadalo, že kontrolky svítí, i když byly už zhaslé - u tohoto vysavače moc jasně nesvítí (to by už tak moc zlé nebylo).
Možností je ale víc - chce to ale aspoň trochu měřit.
Schémata v SM nejsou - ty jsem si musel překreslit sám a i když nejsou moc složité, tak je zatím nerozdávám - klidně ale poradím.
Jestli ale bude o SM zájem, tak to můžu zkusit najít...
ještě dotaz ,kde nejlíp zjistím jesli mi jde proud do vysavače ,vyloupnout víčko od vypínače, tam asi budou pružinky že jo,bez rozborky to asi nepůjde
jinak mám měnič co má modifikovanou sinusovku ,tak to by snad vysavači nemělo vadit.
K tomu, co ten měnič mohl a nemusel spáchat se raději nebudu vyjadřovat - v těchto měničích se moc nevyznám, ale nedivil bych se, kdyby se s vysavačem (ten má konec konců 2kW motor) navzájem umrtvili