Jakou koupit televizi ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#121 Příspěvek od Hydrawerk »

Procentuální podíl Samsungu na trhu ale moc nesouvisí s blbou pověstí jejich servisů a dodávky náhradních dílů.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od workhard »

Co se kvality obrazu týká, jsem taky LCD skeptik, ale pořídil jsem do bastlkoutu tenhle ASUS s IPS panelem
http://www.alza.cz/27-asus-mx279h-d375851.htm
a to obrazově docela ujde. Nemůžu říct, že by to bylo nádherné, ale stačí to, hlavně to umí HD, takže schéma v PDF je na tom super.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
p32

#123 Příspěvek od p32 »

Victronix píše:Docela jste mě překvapili těmi špatnými zprávami a servisními zkušenostmi se Samsungem. Před dvěma roky jsme koupili tuto:LED TV SAMSUNG UE40C6000, Full HD, 100 Hz, DVB-T/C MPEG4, 4xHDMI, USB, Ethernet.
Jsem s ní maximálně spokojen. Obraz opravdu čistý, rychlý, barvy nádherné. Jen teď,po tom co jsem přečetl, doufám, že se na ní nic nepokazí.

Neber si to tak osobně. Ostatní jsou většinou toho názoru, protože hodnotí přistroje staré 5-10 let a jaksi si neuvědomují, že za poslední 2-3 roky některé výrobky jsou o něčem jiném. Setkávám se i s tím, že někdo vychvaluje něco, co už bylo taky dávno a dnes se pod tou značkou koupí už jen nějaký šmejd.
Já jsem koupil taky TV Samsunga a jsem velmi spokojenej, protože v době nákupu před asi 2 roky v tom rozměru a kvalitě nic lepšího nebylo. LG neuměla číst značkové flešky, Panasonic byla bída (spíše atrapa TV) a ostatní jsem vytřídil z výběru ještě před fyzickou kontrolou při nákupu. Ale když jsem se díval na stejný typ a označení TV před asi 3 měsíci, tak kvůli ceně asi něco ubrali a byl z toho zrovna takový aušus jako Panasonic tenkrát.
Prostě se to střídá a každý si musí vybrat podle svých priorit. Jinak se ti pokazí stejně rychle TV za 30 tKč jako TV za 10 tKč, jen někteří tomu prostě nevěří dokud se to nestane. Někdo si koupí šmejda za 6 tKč, ale mu prostě vyhovuje a kupodivu s ním nemá problémy např. 10 let.
Hydrawerk

#124 Příspěvek od Hydrawerk »

To máš asi tak. Samsung UE40ES5500 je mezi zákazníky velice oblíbený. Nabízí skvělé funkce za dobrou cenu. http://led-televize.heureka.cz/samsung- ... =3#reviews
Negativních ohlasů je tam málo, tohle je jeden z nich.
Kapitola sama pro sebe je dálkové ovládání, za to by měli někoho od Samsungu zavřít. Z obou stran je DO stejné, takže se pravidelně stává, že se uživatel pokouší zadat nějaký povel, a přitom drží ovladač obráceně – míří na televizi zadní stranou (hlavně potmě). Tlačítka jsou nepodsvícená a nevýrazná, hmatem se dá rozlišit snad jen volume, přepínání kanálů, on/off a source. Ovladač je zespodu zaoblený, takže když leží na stole a pokoušíte se jedním prstem stisknout nějaké krajní tlačítko, zvrhne se a stejně ho musíte vzít do ruky. Vzhledem k jeho délce je ovládání jednou rukou nepohodlné. Ergonomie tady prostě dostala na frak.

Tak co s tím? Jak ten dálkový ovladač asi vypadá? To bude určitě v návodu... Podíváme se k výrobci na web: http://www.samsung.com/cz/support/model ... -downloads
Bohužel, žádný normální návod s vyobrazeným dálkovým ovladačem tam není. Akorát tahleta jakási parodie na návod: http://downloadcenter.samsung.com/conte ... E-1109.pdf
Tento televizor není očividně vhodný pro důchodce ani pro mě. Přesto se asi jedná o přístroj nabitý funkcemi... Ne heuréce někdo napsal:
>Přerovnání kanálů - totální hrůza již mnoho let. Samsung to evidentně nezajímá. Škoda

>Manuál dobrý snad jen pro toho, kdo už umí televizi nastavit.

Ladění kanálů automatikou celkem v pořádku. Přerovnání kanálů po automatickém naladění je totální hrůza.
Rád bych se potkal s člověkem, který je za tuto část ovládání zodpovědný. Jsem přesvědčen, že úspěšnost u průměrných uživatelů je NULA procent.
Hydrawerk

#125 Příspěvek od Hydrawerk »

Někdo tam napsal i tohle:
žádná tlačítka na TV, možno ovládat jen ovladačem, křiklavé nebo příliš tmavé barvy, nutno dobrý signál pro TV, není VGA ani DVI

Existenci tlačítek na TV Samsung UE40ES5500 nelze posoudit vzhledem k absenci normálního návodu... Připomínám, že ten TV je jinak velmi oblíbený mezi zákazníky.
p32

#126 Příspěvek od p32 »

Tak já nevím, ale DO od Samsungu by měl zvládat i jedinec s menším IQ. Mě tedy nedělá jediný problém s ním přehazovat kanály a vše ostatní a to jsem studoval talčítka asi 2 minuty. Výběrové menu je naprosto bezproblémové, takže mi připadá, že negativní hodnocení asi dávají ti jedinci, co ještě nedávno měli TV s otočným kanálovým voličem. Ale mě vůbec nedělají problémy DO i od jiných TV, takže to bude spíše tím, že někdo je rád, že se pomocí DO naučil zapínat a vypínat TV. :lol:
Hydrawerk

#127 Příspěvek od Hydrawerk »

Věřím tomu, že je DO v pohodě, ale jaktože v návodě není jeho obrázek??? To je divné.
No tak přece jen jsem ho našel na jakémsi webu: http://www.digitalversus.com/tv-televis ... /test.html Vypadá normálně...

Zdá se, že na samotném TV opravdu není žádné tlačítko. Je to vůbec možný??
Přílohy
UE40ES5500_telecommande-g.jpg
(30 KiB) Staženo 88 x
p32

#128 Příspěvek od p32 »

A proč tlačítko ? Bývají tam kapacitní "tlačítka". Nevím tedy opravdu jestli někde nemají ani ten vypínač. :lol:
A v návodě není popis DO s obrázkem ? To jsem ještě fakt neviděl.
Mě jde celá TV ovládat i z telefonu se všemi funkcemi s DO.
Hydrawerk

#129 Příspěvek od Hydrawerk »

Televizor bude jistě v pohodě, ale ty návody jsou nedostačující. Ale jo, při kombinaci průměrné ergonomie a trochu schopného uživatele možná návod nebude nikdy potřeba.
Hill
Administrátor

#130 Příspěvek od Hill »

Návod se už dává jen proto, že to vyžaduje zákon, podstatnou část tvoří bezpečnostní pokyny. Těch je "pro jistotu" asi třikrát víc, než soudný člověk potřebuje, což paradoxně vede k tomu, že devět z deseti uživatelů tyto bezpečnostní pokyny pro jistotu nečte vůbec.
A to ostatní?
Ty televize jsou vlastně počítače se softwarem různě uživatelsky přijatelným.
Od počítačových počátků platí, že čím blbější software, tím tlustší manuál. Výrobků, které mají ovládání pomocí menu (a překlad menu do češtiny) tak jasné, že manuálu netřeba, je jako šafránu.
A to se potvrzuje nejen u počítačů, platí to zrovna tak pro televize, rekordéry a... a vůbec.
p32

#131 Příspěvek od p32 »

Tak teď jsem se díval a přes volbu Menu na DO je tam snad celá knihovna nápovědy a v češtině. Ona to asi nakonec bude blbá TV, když má tak velkou nápovědu (ještě jsem nečetl, jen listoval) a to ještě v češtině. :lol:
Podle mě je to jen o tom, že nějaký blbec si koupí TV a pak se diví jak je to na něho "složité", ale jeho děcka z první obecné tu stejnou TV ovládají komplet bez problémů a to ho asi nejvíc štve. :wink:
Hydrawerk

#132 Příspěvek od Hydrawerk »

Návod se už dává jen proto, že to vyžaduje zákon(...)

Když on se návod výborně hodí pro získání představy o výrobku, než si ho koupím... Po zakoupení ho už třeba moc číst nebudu.
p32

#133 Příspěvek od p32 »

Ke koupení výrobku jsem návod vůbec nepotřeboval. K tomu jsem potřeboval zkoumat na internetu a lozit po obchodech atd.
Victronix

#134 Příspěvek od Victronix »

Návod je pro sraby :lol:
ok1hga

#135 Příspěvek od ok1hga »

návod a vlastní zpěv se používá jen v sebeobraně . . . nebo čírého zoufalství !
Odpovědět

Zpět na „Poradna“