Pro rnbw:
emal som k nej vsak dokumentaciu, tak som ju nevedel nastavit do DD modu...
Stačí zajistit na datovém konektoru mechaniky na vývodu č.2 hodnotu logická LOW (trvale). Je to signál Reduced_Write_Current, v nule mimo přepnutí čtecích /záznamových obvodů na diskety DD ještě navíc přepíná motor na 300/min.
Dokumentace k různým mechanikám obou velikostí mám fůru (poskytnu na vyžádání). U některých značek mechanik 5.25" (typicky TEAC) je kromě jumperu "I" (povolení dvourychlostního režimu 360/300rpm) ještě jumper "IS", který logiku signálu na 2/FDD obrací (HIGH=hustota DD, 300rpm). Podrobně o tom píšu tady:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 8&start=15(příspěvek 6.3. 2011).
U popisované mechaniky TEAC 5.25" se dá zajistit přepnutí na 300rpm trvale a režim HD/DD mám nastavený tak, že nezapojený vývod 2 (HIGH) znamená high density. Potom se tato chová jako:
- 360ka formátovaná do poloviny diskety (MZ Basic, Sharp P-CP/M)
- 720ka s 80 stopami (Lamač CP/M, PC)
- 1.44ka (Lamač CP/M 1.4 a teoreticky i v PC se chová jako 1.44MB 3.5")
Pro Pvvs:
720K mechanik uz je pomalu a nahrada za klasickou PC 1,44M se neosvedcila.
A zkoušel jsi Kájo soudobou mechaniku 3.5" a disketu 1.44MB se zalepeným detekčním políčkem? HD disketa mi v mechanice 360KB způsobovala zasírání hlav a nečitelnost všeho následně vloženého. DD disketa a mechanika 1.2MB - to už bylo lepší, ale vzhledem k tenčím hlavám (stopám) se to taky moc nedoporučuje. Píšu samozřejmě o mechanikách 5.25". Mnou doporučovaná kombinace (3.5" mech. & 1.44 médium "přelepené" na 720KB) mě ještě nezklamala a to jsem jich se Sharpem testoval (a upravoval asi 50ks). Šlo o řadiče s WD2793 a WD2791. Co mají řadiče v Didaktiku Kompakt - WD2797? Nebo něco z řady I8272 (a podobných jeho následovníků)?
Petr de Zviqov