Didaktik kompakt, jakou ma dnes cenu?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferro0

Didaktik kompakt, jakou ma dnes cenu?

#1 Příspěvek od ferro0 »

Zdravim,
kamarad me pozadal, zda bych mu neprodal tento starsi stroj pres Aukro. Nemam ale predstavu o cene.
Jinak tady se cena vysplhala pres 7K :)
http://aukro.cz/sberatelsky-didaktik-ko ... 61732.html
Jinak je funkcni, origo krabice spousta dokumentace, diskety s programy, doklad o koupi a myslim i schema.

Zacal bych s prihazovanim od urcite ceny. Ale na kolika zacit, prodej celkem specha.

Dik.
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

nějak nerozumím tomu tvému dotazu . . .
co vlastně chceš ?
chceš tomu tvému kamarádovi pomoci ?
a nebo na tom chceš vydělat ?

musíš se rozhodnout sám, ale na aukro bych to rozhodně nedával, pokud chceš kamarádovi pomoct.
ferro0

#3 Příspěvek od ferro0 »

Ano, chci mu pomoct zprostredkovat prodej. Pristup k internetu nema a v bazaru o to nejevi zajem. Prisel mu doplatek za plyn a k tomu jeste dalsi vydaje. Min. cenu si predstavuje tak kolem dvou tisic.
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

tak to tam za ty dva litry dej a pak jen koukej, jak se o to poperou !
cackler

#5 Příspěvek od cackler »

U podobných věcí je dobrá taktika začít od koruny, většinou se cena vyšplhá výše než kdybys začal 7000. Je to dáno tím, že na začátku aukce zaujme spoustu lidí ta koruna, kteří by si to jinak ani nevšimli a pak zkusí taky přihodit.
ferro0

#6 Příspěvek od ferro0 »

Od koruny je tam trochu rizika. Nezapomenu, kdyz jsem jen tak ze srandy dal do aukce snim. hlavu ANH 210 od 1Kc (mel jsem jich sveho casu vice kusu) a cena vylitla pres set stovek :D
Jodr

#7 Příspěvek od Jodr »

cackler píše:U podobných věcí je dobrá taktika začít od koruny

Vydražil jsem před časem věc, právě za jednu požadovanou korunu. Kupodivu jsem byl jediný a deset minut před koncem aukce prodávající věc stáhnul z dražby. :cry:
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Panda38 »

Při vystavení aukce je potřeba naplánovat i správný čas ukončení. Lidi dávají přednost tomu, když přihazují v posledních sekundách, je to taktický boj mezi kupci. Proto je potřeba nechat končit aukci v pondělí až čtvrtek večer (v pátek až neděli bývají pryč a je menší návštěvnost), asi tak mezi půl osmou a devátou (jinak buď ještě nejsou doma nebo už zalehnou).

Koruna bývá dobrá volba (pokud se jedná o dobře prodejné věci, jako bude jistě tohle), přiláká hodně lidí. Délka aukce 5 nebo 7 dnů. Když je 10 dnů, kupci na to častou zapomenou, u 3 dnů to najde málo lidí. Když je hodně kupců, zapůsobí psychologie - navyšují v koncovém boji víc, než měli původně v plánu, protože se nechtějí nechat porazit.

Je potřeba ale kvalitní popis a fotografie, aby dobře věděli do čeho jdou a že tam nejsou skryté problémy.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PvvS »

Je ale potreba ho vyzkouset. O plne funkcni stroj se poperou. Bohuel me sem v ruce vic nez par kousku s vadnou mechanikou a nebo radicem . Radic se jeste sezene, mechaniky jsou vetsi problem. 720K mechanik uz je pomalu a nahrada za klasickou PC 1,44M se neosvedcila.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Skusal som kedysi menit v D40 (5.25") DD mechaniku za HD. Formatovala potom 360KB diskety na 720KB a chodilo to celkom pekne :) Nemal som k nej vsak dokumentaciu, tak som ju nevedel nastavit do DD modu kvoli kompatibilite s povodnymi DD disketami.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PvvS »

Jde i o trvanlivost zapisu. Mam doma D80B do ktery je nacpana 1,44M disketovka a D80 origo. Oboji zapsan na stejny 720K diskety, z origo je citelna v pohode z bastleny je hromada chyb.
judeware

#12 Příspěvek od judeware »

Pro rnbw:
emal som k nej vsak dokumentaciu, tak som ju nevedel nastavit do DD modu...

Stačí zajistit na datovém konektoru mechaniky na vývodu č.2 hodnotu logická LOW (trvale). Je to signál Reduced_Write_Current, v nule mimo přepnutí čtecích /záznamových obvodů na diskety DD ještě navíc přepíná motor na 300/min.

Dokumentace k různým mechanikám obou velikostí mám fůru (poskytnu na vyžádání). U některých značek mechanik 5.25" (typicky TEAC) je kromě jumperu "I" (povolení dvourychlostního režimu 360/300rpm) ještě jumper "IS", který logiku signálu na 2/FDD obrací (HIGH=hustota DD, 300rpm). Podrobně o tom píšu tady:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 8&start=15
(příspěvek 6.3. 2011).

U popisované mechaniky TEAC 5.25" se dá zajistit přepnutí na 300rpm trvale a režim HD/DD mám nastavený tak, že nezapojený vývod 2 (HIGH) znamená high density. Potom se tato chová jako:

- 360ka formátovaná do poloviny diskety (MZ Basic, Sharp P-CP/M)
- 720ka s 80 stopami (Lamač CP/M, PC)
- 1.44ka (Lamač CP/M 1.4 a teoreticky i v PC se chová jako 1.44MB 3.5") :D

Pro Pvvs:
720K mechanik uz je pomalu a nahrada za klasickou PC 1,44M se neosvedcila.

A zkoušel jsi Kájo soudobou mechaniku 3.5" a disketu 1.44MB se zalepeným detekčním políčkem? HD disketa mi v mechanice 360KB způsobovala zasírání hlav a nečitelnost všeho následně vloženého. DD disketa a mechanika 1.2MB - to už bylo lepší, ale vzhledem k tenčím hlavám (stopám) se to taky moc nedoporučuje. Píšu samozřejmě o mechanikách 5.25". Mnou doporučovaná kombinace (3.5" mech. & 1.44 médium "přelepené" na 720KB) mě ještě nezklamala a to jsem jich se Sharpem testoval (a upravoval asi 50ks). Šlo o řadiče s WD2793 a WD2791. Co mají řadiče v Didaktiku Kompakt - WD2797? Nebo něco z řady I8272 (a podobných jeho následovníků)?

Petr de Zviqov
Přílohy
IMG_0064.JPG
TEAC FD-55GFR, kvůli čitelnosti potisku bez jumperů
(190.3 KiB) Staženo 129 x
Naposledy upravil(a) judeware dne 10 kvě 2013, 00:55, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Videl som pre D80 3.5" HD diskety s prelepenou dierou - asi ich este aj mam. Otazne je, preco bola diera prelepena? DD mechanika tam predsa nema spinac. Nedavali sa tam nahodou aj HD mechaniky? Moju D80 sa mi teraz rozoberat nechce...
judeware

#14 Příspěvek od judeware »

Nedavali sa tam nahodou aj HD mechaniky?

Podle mě určitě. Jiný důvod to mít nebude.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Inak mam Didaktik M 128K, ale uz dlho je odlozeny. Je tam asi vadna ULA - nefunguje vstup z MGF a nahodne sa resetuje. Chcem to dat nejako dokopy. A potom v D40 vymenit tu otrasnu bulharsku mechaniku.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“