zesílení WIFI signálu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Pokud máš problém s wifi, tak to dej přes dráty. Zvlášť když je to ve vlastním baráku. Drátové propojení ale neznamená vždycky propojení drátem přes strop nebo podlahu ! :wink:
Mrkni se sem : http://interlink.tsbohemia.cz/site-a-vo ... c8034.html
Za 5-7 stovek máš jeden kousek pro 200 nebo 500 Mbit a když si to koupíš dvakrát, tak stačí přemýšlet jen o tom, kde máš zásuvky. Žádné zbytečné rušení na wifi a zbytečné žraní energie.
555

#17 Příspěvek od 555 »

a to spárování bych musel nastavit i v tom TP-linku nějak??
nejlepší by to bylo přes dráty,ale nikdo u nas nechce nikde nic vrtat :roll:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Tak můžeš si koupit rovnou dvojici a práce s tím je tak primitivní, že nemá smysl to ani popisovat.
555

#19 Příspěvek od 555 »

ale kombinace toho routeru + AP by šla ne?
na tom AP nastavit to co jsem popisoval dříve...taky by to mělo fungovat přece ne?a zvlast v prizemi bude internet pouzivan jen minimalne
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
judeware

#21 Příspěvek od judeware »

Ve velkých rodinných domech používám řešení "dvou routerů". Do WAN portu routeru v patře (SSID např. "u_dvoracku") kde bydlívají mladí, zapojím "přívod do baráku", tři LAN kabely (plus 1. WIFI kam dosáhne) jsou pak k dispozici jen pro toto patro. Čtvrtý LAN kabel vedu do přízemí (obvykle rodiče) s druhým routerem (SSID "u_dvoraku") do jeho prvního LAN portu. V druhém routeru zakážu DHCP (obvykle nejen to). Tento se pak v přízemí chová v podstatě jako spojení switche se třemi volnými LAN porty a jednoportového AP. Z přízemí je obvykle dosah na dvůr, pod pergolu, na zahradu. Co chtít víc? Ještě jsem nezažil rodinu, kde by toto (6 PC připojených přes LAN a iks dalších přes WIFI) nestačilo.
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Zkoušel jsi to v reálu? Co třeba jeden třífázovej přívod do baráku, dva elektroměry a dva byty taky třífáz? Proleze to? Samozřejmě, bude se muset sesouhlasit fáze obou zásuvek. A propo, co s tím dělá 2. (v rozvaděči) a 3. (za zásuvkou) přepěťová ochrana?
Díky
Jirka
tomasjedno

#23 Příspěvek od tomasjedno »

Já jsem nezkoušel zrovna tyhle, ale zkušenosti s touto technologií obecně mám spíš špatné. Na jednom point-to-point spoji mi postupně umřely 3 adaptéry různých výrobců během 3 let (napětí v síti mám 230, přepěťové ochrany, a nic jiného na těch samých zásuvkách neumřelo).
Přepěťová ochrana samotná s tím nic nedělá, ale pokud je kombinovaná s vf filtrem (což ty na psech bývají), tak to je samozřejmě utrum.
Přenos mezi fázemi - žádná sláva.
Taky to dokáže úžasně zarušit třeba měnič 12/230 V.
ok1hga

#24 Příspěvek od ok1hga »

drabek06
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od drabek06 »

Za sebe, jako živícím se v tomhle oboru doporučuju buď dvě nějaký obyčejný AP propojený kabelem, nebo nějakýho Mikrotika RB133/333/433 s dvěma kartama. Nějakejm soc routerům co uměj ty slavný módy typu "repeater" je lepší se obloukem vyhnout, protože na takovýhle režimy nejsou stavěný CPU těch krabiček. A ty převodníky LAN na 230V jsou taky na prd. Několikrát jsme to v práci použili a VŽDY s tím byly jen problémy. Když se našel stav kdy to nějak chodilo, tak stačilo že někdo v baráku zapojil nabíječku na mobil a celý to lehlo . . .
Duvsan

#26 Příspěvek od Duvsan »

Prosím vás, čím je daná rýchlosť pripojenia? Dĺžka paketov zostáva konštantná a mení sa latencia, či sa menia i tie pakety? Uvažujem totiž, že možno mám medzeru medzi paketmi dlhšiu, než je ich trvanie a tedy repeater by nemusel vôbec brzdiť. Chcem ho použiť pre zlepšenie pokrytia záhrady. Alebo je to inak?
A ešte, keď chytám signál z repeatera, spoznám to nejak? Vie o tom notebook, alebo mu to je šuma?
Ďakujem
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Habesan »

Některé pakety se při přenosu zničí.

Znáš tu historii jak to na Havajské univerzitě vynalézali?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ok1hga

#28 Příspěvek od ok1hga »

Habesan píše:Znáš tu historii jak to na Havajské univerzitě vynalézali?

. . . neznám, dej sem link.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Habesan »

Fakulta podnikatelská, Strana 13

Ke mně se ta informace dostala ústním podáním.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“