Kanál 25 z vysílače Kleť.

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
scorpions-cz

Kanál 25 z vysílače Kleť.

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím všechny.Byl jsem požádán jedním SVJ o rozšíření STA o MUX 4. Bylo to ve Studené kde mají za humny vysílač Javořice,který MUX 4 nemá. Měl jsem na vybranou buď Větrný jeníkov K42 nebo Kleť K25. Jeníkov jsem v dané lokalitě nechytl vůbec ,vyhrála Kleť. Na anténě mám zhruba 45dB nad mikrovoltem. K zesílení je použita zesilovací vložka ALCAD. na zásuvkách mám okolo 60dB nad mikrovoltem.A teď kde je problém. Na některých set top boxech se obraz zasekává a někdy i kostičkuje (přitom STB ukazuje sílu 95% a kvalitu 93-96%) Na TV s DVBT tunerem to hraje jako víno. Koukal jsem na to spektrákem a nic nežádoucího jsem neviděl. Zesilovačem ani zdrojem to určitě není.Chtěl bych se zeptat zda nemá někdo podobnou zkušenost.
ok1xgi

#2 Příspěvek od ok1xgi »

Já na Kleť vidím, cca 40km, K25 bez problémů
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Moc silný signál ? Nemusí se boxum líbit. Chybovost ?
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Klidně i zákmity na libovolným stupni případnýho zešilovače, obzvlášť při silným signálu stačí impuls rušení a zahltí se, nebo začnou nadměrně zkreslovat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lumca

#5 Příspěvek od lumca »

Problém na straně provozovatele, firmy DB, Ostrava. Více v diskusi na digizone.
scorpions-cz

#6 Příspěvek od scorpions-cz »

Mám taky pocit ,že to je na straně provozovatele. Zkoušel jsem i od antény natáhnout přímo koax do prvního bytu (bez zesilovače) a bylo to stejné. V té bytovce to blbne 4 lidem,ostatním co mají novější TV nebo lepší STB tak to šlape. Jenom byl boj to těm lidem vysvětlit. Musel jsem u všech připojit svůj STB abych jim ukázal ,že na kvalitním boxu to šlape a tudíž není chyba na anténě.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“