Ford Focus 1998/1,4i/55kW,problém z meraním teploty-hotovo
Moderátor: Moderátoři
Ford Focus 1998/1,4i/55kW,problém z meraním teploty-hotovo
Manželka má tento Fordík a problém začal tým,že ráno,za studena dusilo motor,ako keby nešiel sitič.Zavolal som kamoša,má diagnostiku a po kontrole systému zistil,že je vadné čidlo merania teploty,čo som na vlastné oči videl.(vonku bolo -3C a čidlo merania teploty kvapaliny ukazovalo +35C)Objednali sme nové čidlo,(nachádza sa zvrchu na hlave valcov medzi 2.a 3.valcom),vymenil som ho a problém bol odstránený,motor ide ako hodinky,lenže ďalší problém nastal pri zohriatí na normálnu prevádzkovú teplotu,ručička teplomeru bola v strede stupnice a po jazdení cca 10-15 min teplota stúpla až na hranicu skoro pred červeným poľom,zobrazujúcim prehriatie,popritom voda nebola až tak zohriata,všimol som si,že sem tam ručička samovoľne zakolíše,ako keby bol niekde zlý spoj,alebo pri vyhodení rýchlosti a zložení nohy z plynu,ručička do 4 sekúnd zišla do stredu ukazovateľa teploty,ako má byť.Dal som pôvodné to zlé čidlo naspäť a teplota bola v pohode v strede ukazovateľa teploty,aj pri hodinovej jazde.Povedal som si,že je niečo z tým novým čidlom,tak som išiel za druhým predajcom a ten objednal presne podľa ročníku a VIN čísla druhé nové čidlo,po založení je ten istý problém z ukazovaním teploty.Myslím si,že by bolo veľmi podozrivé,že obidva čidlá od rôznych predajcov aj výrobcov sú vadné.Popozeral som koncovku čidla a je v poriadku,vlastne som to robil aj zbytočne,lebo zo starým čidlom ukazuje teplotu dobre,akurát, že za studena dusí motor.Neviem si už rady,som v koncoch a aj chlapík,čo robil diagnostiku,len krčil plecami a ja mám Octáviu a Forda sme nikdy nemali,tak nemám žiadne skúsenosti.Samozrejme,že som sa obrátil aj na FORD fórum,ale tam všetci mlčia.Vedel by mi niekto poradiť?Dopredu Ďakujem za prečítanie a prípadnú pomoc.
A kutilmile - nelituju tě
- frantajetel11
mirosne píše:...nachádza sa zvrchu na hlave valcov medzi 2.a 3.valcom...
Mně spíš nejde do hlavy, kde se na hlavě vzalo čidlo teploty chladící kapaliny?
Taky bych řek, že máš v kelu termostat. A čidlo teploty vody se dost často nachází u něj (když ne přímo na něm).
Tak edit: není to čidlo teploty chl. kapaliny, ale teploty válců - prej
http://forum.ford-club.cz/viewtopic.php?p=51#p51