Audiokabel, ztráta kvality zvuku
Moderátor: Moderátoři
Audiokabel, ztráta kvality zvuku
Koupil jsem úplně obyčejný audio kabel 1.8metru s jackem 3.5mm na obou koncích, abych mohl propojit mp3 nebo notebook s domácí věží či autorádiem..
Docházelo ale k ošklivému zkreslení zvuku (přehnané basy, zvuk asi jako z plastového kýblu, jen samé dunění a není pořádně rozumět slovům.. ani ekvalizér to nestačí napravit)
Tak jsem jej zahodil a koupil nějaký trochu lepší (cca 250Kč) kupodivu problém se spravil ale jen částečně, empétrojka propojená s věží už hraje celkem rozumně, ale notebook pořád stejně mizerně.. (samotnému notebooku přitom podle mně nic není, jelikož sluchátka zapojená do té samé zdířky hrají perfektně)
Tak vůbec nevím.. Máte někdo podobnou zkušenost..??
Mám zkusit nějaký ještě lepší kabel nebo co jiného??
Děkuju moc za odpověď..
Richard
Jak na to:
1) nepoužívat sluchátkový, ale linkový výstup
2) pokud ho přístroj nemá, zeslabit signál na sluchátkovém výstupu a příp. vyřadit tónové korekce, basový zdůrazňovač, simulátor prostoru, ekvalizér atd.
Pro srovnání: na linkovém výstup CD přehrávače (fixním) by mělo být při sinusovém signálu s úrovní 0 dB napětí 2 V ef.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Bernard píše:Ztráta vysokých tónů asi souvisí s parazitní kapacitou kabelu. Ta může podstatně stoupnout, pokud jsou vodiče vyrobeny z mědi elektrolyticky rafinované. Je to obdobné jako u elektrolytických kondenzátorů, také mají velkou kapacitu. Lepší pro tento účel by asi byla měď pouze žárově rafinovaná, ta je dokonce méně nákladná. Měl bys spíš zkusit ještě levnější kabel!![]()
Nebylo by lepší použít stříbrný kabel ?
Pokud se mýlím, tak mě opravte, ale prosím, i se zdůvodněním, to jsem ještě nikdy nedostal, teda v souvislostech se známýma faktama a vůbec s prokazatelnou a průhlednou logikou...
jura80 píše: kabel NEMŮŽE MÍT VLIV NA KVALITU ZVUKU
Signálový kabel i reprokabel mají vliv na reprodukci.Ne nějaký zásadní,ale slyšitelný.Ovšem jen na kvalitním hifi.A to,že hifisti utrácejí peníze za pozlacené konektory a postříbřené vodiče tisíce kč je jen a jen jejich věc.Někdo stejnou částku prokouří za pár měsíců nebo naháže do hazardu.