BM566A znova a zase

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

No každý nemůže opravit tolik měřáků a mít takové obrovské zkušenosti! :lol: Ono se stačí podívat, jak píšeš každou chvíli něco jiného, viz: 550 je taký paškvíl, ako 566. Dajak sa im nevydaril, hlavne je tam blbý prístup a celé je to pomerne komplikované. Navyše u 550 je združený digitálny multimeter, takže 5 kíl naviac...
A k BM 621 jak ide jako hodinky. Je zajímavé počtení jak jsi řešil nefunkční paměť, zdroj.. Navíc žádný měřák z Brna nemá procesor, že? :wink: Šikovný jsi jen ty.
Drakoush

#17 Příspěvek od Drakoush »

No pamäť sa mi síce nepodarilo rozchodiť, lebo chýba schéma, ale zvyšok šlape ako hodinky. Vždy sa jednalo o stuďák, kondík.
550-ku som opravil tiež, vzhľadom na to, že som nemal VN sondu, tak VN obvody som nerobil, ale zvyšok išiel, znova kondíky. 566 som mal dve, jednu Ačkovú, hoci to usporiadanie a prístup je mizerný a káblovačka ešte horšia, znova som pomenil pár kondíkov, preletoval dosky a všetko funguje.

A potom som robil "autobusy", tektronixy, hamegy a malé 574-ky, tých som robil najviac, 6ks. Aj to je dôvod, prečo sa mi zapáčili, v princípe je to jednoduchý skop.
Poistky sa opravujú klincom, istič sa obíde prepojkou, ak všetko zlyháva je potrebné urobiť nanovo rozvody, pokiaľ možno od elektrární, kontrolka signalizujúca poruchu sa odpája... Závity sa režú vrtačkou.
bertik

#18 Příspěvek od bertik »

Zdravím,jenom chci říci,že 566A už chodí naprosto perfektně,oba kanály. Stačilo jenom opravdu očistit a prostříknout izostaty. Zřejmně,když je přístroj delší dobu a kdovíjak uskladněnej. Jsem rád,že jsem ho zvládnul dát dohromady. A samozřelmně že je na primáru už správná pojistka-630ma. Tak pro mně je to skončené,a budu se věnovat té C1-104. Tu bych mněl rád zase v kupě. Já mám pro něj moc práce. Ale hlavně nevím,kterým směrem do ní. Snad poradíte kde hledat. Ale to již v jiném vláknu,které jsem vlastně na něj založil. Děkuju,Jarda
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“