TDA7293 po 105-té
Moderátor: Moderátoři
TDA7293 po 105-té
2) Je možné pro zapojení tda7293 do můstku přišroubovat oba IO na společný chladič bez podložky, pokud zajistím, aby byl chladič jinak od včeho izolovaný? vím, že je křidélko spojené s pinem 8, tedy - .
mc-vlada píše:Vidím, že asi moc velké zkušenosti (či nadšení) pro tento stále hojně nabízený obvod není
a ty se divíš, když jen tady na fóru, je asi tisíc různých vláken na toto téma ?!
něco si přečti tady
nebo tady přímo na bastlírně
kamarád mi před léty přinesl na opravu AZK050. Tvrdil, že je "nějaký divný". . .
"Že hraje jen jeden kanál . . . a teď, že už nehraje vůbec"
Zapoměl mi ale říct, že se v něm povrtal takovým způsobem, že je vlastně neopravitelný . . .
Takže nakonec došlo k dohodě, že se to celé předělá na stereo a celé to bude jinak.
Zůstala původní jen krabice, trafo, usměrnění, filtrace a chladiče výkonových tranzistorů.
Zakoupily se hotové stavebnice s TDA7293. Výstupní konektory už někdo předtím namontoval dva,
takže nebyl žádný problém to jen prodrátovat a už to hrálo !
Chladiče byly odizolované od krabice a TDÁčka byly jen na vazelině přímo na chladičích.
I s původním trafem to hraje jako prdlý a majitel je spokojený jak blecha v kožichu . . .
Podle něj má "nezničitelné super zařízení" . . .
Jen dodám, že na to doma hraje již asi 6 let a od té doby s tím zesikem u mě nebyl.
Také jsem nedělal žádná měření, jen jsem kontroloval limitaci a DC offset, vše bylo OK.
Žádné další detaily jsem tam nemusel řešit
a ani mě to tenkrát moc nezajímalo, v tu dobu jsem měl jiné starosti.
Když se budeš držet návodu, nezklamou tě.
Vstupy MUTE a STD-BY se u můstkového zesilovače skutečně spojují paralelně.