Eurobuzeračné nariadenia.
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
BOBOBO píše:Třaskavá rtuť , jododusík , peroxiaceton , pentrit , černý střelný prach žádný problém . No začínal jsem na travexu s cukrem . Ano do páru nábojnic 12/16 a místo zápalky zápalnici .
Mám takovej dojem, že by sis rozumněl s mým otcem. Na rande chodil s máti pouštět rakety do údolí a když jednou málem trefil chlapa, co si skočil do lesíka na velkou a potupně prchl z lesa, jenom ho to povzbudilo.
Ovšem nejraději používal hliníkový prášek.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Lepší byl peroxidaceton na bouchací kuličky, ale jen do té doby než jsem viděl co to umí. Na stavbě prázdný barel cca 5m od zdi, na kterou se odhodila bouchací kulička. A v barelu díra zkrz na zkrz od válečku z ložiska které tím bylo obalené. Tekrát jsem zbytek vzal a naházel do blízkého rybníka a víc jsem nevyráběl. Ale byly s tím i veselé příhody. Jednou jsem měl technologickou nekázeň a místo toužené sraženiny mi vyšel chloraceton. Co to začalo dělat doma netřeba vysvětlovat. Začal jsem poplakávat a nic chytřejšího než to dát za okno mi nenapadlo. Máti otevřela druhé okno aby to vyvětrala, jenže se to hezky vracelo tím druhým oknem zpět.
Drobnosti jako bengálské ohně, v sanytrovém papíru zabalené patronky do poplašné pistole, klíče s hřebíkem a další nestojí téměř za zmínku. To byla neškodná dětská zábava.
A teď nám chtějí zakázat peroxid?
Už to tady asi bylo.
konosuke píše:Sehnat se dal karbid vápenatý CaC2 no a reakcí s obyčejnou vodou vyvíjel acetylén (etin) C2H2 ten který se používá při svařování kovů plamenem. Do plechovky, dekl, malá dírka, sirka...rána jak z děla.
Presne tento pokus sme robili za mladi s otcom, to viecko strielalo pekne daleko
Raz som v garazi na stole miesal KNO3 s cukrom na dymovnicu, mal som to nasypane v hrnceku na elektrickom varici...nejak som neodhadol teplotu, zakecal sa s kamaratom a uz to horelo
Inak http://pxd.xf.cz/PXD/cl/home.htm