Odmagnetizovanie videomechaniky

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

Odmagnetizovanie videomechaniky

#1 Příspěvek od durkovic »

Potreboval by som u videa odmagnetovat casti paskovej drahy,vraj na to su nejake demagnet.kazety.Demagnetizer nemam da sa to aj s pajkou tak ako to hunguje u obrazoviek alebo nie.

Dakujem za rady a odpovede
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Oldradio »

Dobrý demagnetizér se dal udělat ze starého telefonního relé typu 70, jádro zde bylo ve tvaru destičky, když se odstranila kotva a kontakty, a pustilo se do toh 12-24V~.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Ale to jádro to chce omotat aspoň 2mm vrstvou papíru, ať se nepřitáhne k povrchům, které není radno ani levno poškodit - čela hlav, povrch capstanu, vodicí sloupky. Takové jedno klepnutí do čela některé vieohlavy znamená zpravidla její okamžitý odchod.
Jancis1

#4 Příspěvek od Jancis1 »

Nazdar, len tak by ma zaujímalo ako sa prejavuje zmagnetovanie páskovej dráhy a videohlavy?
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

teoreticky zvýšeným šumem a v případě audio/sychro hlavy nestabilním obrazem nebo špatnou funkcí počítadla. U FM/PCM záznamu zvuku by to nemělo mít znatelný vliv, ale nezkoušel jsem to :D
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

V obrazu se projeví nanejvýš šum v sytých barvách; protože jasová informace je také FM, v ní to tolik znát není. Řeč je o šumu ve zvuku a záznamu "snímkových" impulsů v podélných stopách. Ale toho je tam (vzhledem k malé rychlosti posuvu pásku) i tak dost.

Ještě nikdy jsem ale nepotkal video, kde bych diagnostikoval jako závadu zmagnetovanou páskovou dráhu, ani jsem neodmagnetovával. A že jich bylo...
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “