Čaute. Mám osciloskop Tesla BM464 a po zapnutí sa na obrazovke nezobrazí čiara alebo signál, ale rozkmitaný obrazec po celej ploche obrazovky. Keď vytiahnem z osciloskopu vstupnú jednotku BM4641 tak sa čiara ukáže. Čiže závada bude asi vo vstupnej jednotke. Mám servisný manuál k osciloskopu ale ten neosahuje prídavné moduly (vstupnú jednotku a časovú zakladňu). Nemáte niekto náhodou manuál k BM4641? Prípadne nemá niekto z vás skúsenosti s touto poruchou?
Měl jsem úplně stejnou závadu. Dělal to vyschlý elektrolyt ve zdroji. Když odejmeš pravou bočnici, tak u zadní stěny je zdroj s několika velkými elyty. Jeden nebo více těchto elytů už asi nemá kapacitu. Nejlépe to zjistíš měřičem ESR.
Máš na mysli axialne elektrolity 500u/35V ktoré sú na doske pod VN zdrojom na pravej strane, alebo tie veľké radiálne elity 1000u/150V (5kusov) na druhej strane?
Palci: Ja som tie kondiky tusim meral a boli OK ale fak si uz moc nepamatam a nechcem ti brat nadeje... Mozno to budu oni... Ak chces pozicam ti moj ESR meter....