Lenovo G550 black screen reflow
Moderátor: Moderátoři
Lenovo G550 black screen reflow
Popis:
ventilator se toci, nekdy se zastavi, jindy bezi nonstop
Diody sviti, hdd se toci, lan network stavove diody sviti
USB bez napeti.
ext monitor bez obrazu, lcd bez podsvitu i obrazu
Dekuji za reakce.
Já přepajuji skoro každý den (pravda menší BGA), úspěšnost tak nějak nad 50%.
Ono jde o to, že může nastat několik situací:
1. utrhl se cín buď mezi pájecí ploškou a kuličkou, nebo mezi ploškou na BGA a kuličkou. V tomto případě je reflow hodně úspěšnou metodou
2. utrhl se cín buď mezi pájecí ploškou a kuličkou, nebo mezi ploškou na BGA a kuličkou. Ale do toho zapůsobily chemické procesy a jedna z pájených stran už není stříbrná ale šedá až černá (rozpad cínu). V tomto případě je reflow už málo účinný, reball bývá úspěšnější.
3. utrhla se pájecí ploška z desky. Potom můžu klidně přepajovat švajcem nebo zapalovačem, stejně tomu nepomůžu...
4. přerušila se cesta ve struktuře BGA, v tom případě jdu na bod číslo 3...
5. Jen teorie- možná se může roztrnout i kulička, v tom případě by reflow pomohlo dobře. Ovšem- nikdy jsem o této variantě neslyšel, po těch letech s BGA obvody bych jí ani nevěřil.
6. platí bod 1. nebo 2., přepájím, nejede to- aha, já to přehnal, kuličky se mi slily dohromady
7. přepajuji lepený obvod, mikrotrhlinkou vy tmelu mi vyběhne kulička. A jsem v řiti...
8. vliv vyšší moci...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...