přizpůsobovací obvody
Moderátor: Moderátoři
přizpůsobovací obvody
mám takovej dotaz. Mohli by jste mi někdo popsat jakým způsobem je možno řešit vazební obvody směšovače SA612?
Díky
2. prostudovat datasheet, je tam dost příkladů
3. prostudovat konstrukce (jejich hodně) a vybrat nejpodobnější
4. pokud nic nevyhoví (nepravděpodobné), tak změřit/zjistit Sparametry, nebo nelineární model a hrát si s tím v nějakém SW
Ještě jedna věc mi ale trochu cuchá vlasy. Já do něj pouštím signál ze zesilovače asi max. 7V (podle toho, jak ho chytá mikrofon), což je na tento směšovač asi hodně. to samé vlastně z oscilátoru. Tak jsem zvažoval ještě před vstup zařadit útlumové články. Je to dobrý nápad? Bo vstupní signál dle datasheetu přijímá maximálně do úrovňe -25dBm a signál z oscilátoru by se měl pohybovat v rozmezí 200 až 300mV. no a já jsem trochu výše nad těma hodnotama, tak by to asi bylo vhodné trochu snížit.
Jinak z těch dBm jsem trochu jelen, jednou takhle, pak v dB, další ve voltech a pak aby se v tom čert vyznal.
LazyM píše:Tak jsem zvažoval ještě před vstup zařadit útlumové články. Je to dobrý nápad?
určitě, na nf je to více než vhodné !
LazyM píše:Jinak z těch dBm jsem trochu jelen, jednou takhle, pak v dB, další ve voltech a pak aby se v tom čert vyznal.
primárně je tento obvod určen pro VF
a tam se jako jednotky úrovně signálu používají i jiné . . .
je potřeba vědět na jaké impedanci se pohybuješ . . .
-25 dBm -> -25dB pod 1 mW
0 dBm -> 223,6 mV na 50Ω