Problém s NiMH akumulátory
Moderátor: Moderátoři
Problém s NiMH akumulátory
- czatlantis
1N4148 píše:Kupoval jsem je asi před 3 roky.
hmm . . .
tak to mají asi za sebou !
zkus udělat několik nabíjecích (a vybíjecích) cyklů za sebou(5 až 10) a možná se to trochu zlepší . . .
. . . ale nejspíše né.
sežeň si lepší !
- monterjirka
- czatlantis
Jediný co mi pomohlo na vnitřní odpor, tak když jsem článek navrtal a kápnul do něj vodu. Byl o hodně lepší. Ale tohle je jen zvědavost - v praxi se to použít nedá (článek nejde moc utěsnit - jen zapájet) a stejnak časem vyteče.
StandaT píše:Hodně záleží na nabíječce, levné blbé nabíječky ten akumulátor někdy přehřívají a přebíjejí. Zatím nejlepší zkušenost mám s Voltcraft IPC-1L za cca 700. A vsadím boty, že funkce "refresh" by těm tvým aku dost zásadně prospěla.
No to já moc dobrou zkušenost s IPC1 nemám, dost mi zahřívá články při nabíjení i relativně malým proudem, ve srovnání třeba s tou C9000, která je super. Ale na co není super, tak na nabíjení/vybíjení malých článků (AAA) nebo článků s větším vnitřním odporem - buď je odmítne, nebo když je neodmítne, tak se mi nelíbí že do nich pulzuje 2A, aby to dalo efektivních XXX mA, který se nastaví. Proč to sakra nemůže regulovat proud plynule?