DPA110, brumí, ss na výstupu, hřeje koncový tranzistor
Moderátor: Moderátoři
DPA110, brumí, ss na výstupu, hřeje koncový tranzistor
prosím o radu všechny zkušenější: Mám tu jeden konec DPA110. Po zapnutí silně brumí (zdá se mi, že to není 50 ale spíš 100Hz - bez záruky) a zahřívá se koncový T19. Na výstupu pro repro je cca 6V stejnosměrných! V kladné větvi zesilovače (T17, 15, 13, 12 , 9, 7, 3, 2, 1) jsou v pořádku, usměrňovací diody také, elyty jsem prověřil Zajícovým ESRmetrem a zdají se být také OK. Napadá prosím někoho něco, čím by to mlho být? Už si nevím rady. Děkuji
- Přílohy
-
DPA100schema.jpg- DPA 110 schéma
- (274.38 KiB) Staženo 244 x
- monterjirka
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
Jak veliké napětí se musí objevit na výstupu, aby se přes R47 (1MΩ) otevřel diak Dl1 a přivedl potřebný proud na řídící elektrodu triaku Tr1? A v případě, že se tam něco objeví, o kolik to zpozdí C21?
Má ochranný obvod v tomto zapojení vůbec nějaké kladné výsledky?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
RC by měl být spočítán na jednotky až desetiny Hz při max rozkmitu
Jedná se tedy pouze o ochranu před SS složkou na výstupu?
Jak veliké napětí a po jak dlouhou dobu se musí na výstupu objevit, aby ochrana zaúčinkovala? Mě ta hodnota R přijde docela vysoká
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Generalsound
- Kontaktovat uživatele:
-Taky mi to přijde navržený na zbytečně velký impedanci. Ale zřejmě to má dobře odzkoušený - Dudek neni žádnej amatér. Já osobně používám 33k a 2x50uF antiseriově. Nebo 22uF bipolar.