Zablokovaný mobil po zatečení vody - HW mobilu se rozběhl.

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

Zablokovaný mobil po zatečení vody - HW mobilu se rozběhl.

#1 Příspěvek od Brozicek »

Při dešti nějak pronikla do batůžku s mobilem prosakováním voda a dostala se do mobilu. Typ NOKIA6020. Neváhal jsem koupil manželce nový mobil.
Tu mrtvou Nokii jsem rozebral na 3 základní díly, klávesnici, základní desku a z konektoru sundal displej. Vše bylo pečlivě vysušeno.
Po složení mobil napíše na displej "Phone restricted" a nějakým divným způsobem displej pohasíná. Mobil byl koupen před 5 roky u T-mobile a je určitě blokován na SIM T-mobile. Jiná než původní karta tam však nebyla nikdy vložena.
Vygooglil jsem nějaký generátor pro odblokování mobilu na jeho IMEI. Imei je na obvyklém místě pod baterii a také funguje na mobilu jeho zobrazení po zadání *#06#.
Vygenerované odblokovací kódy pro tento typ mobilu a jeho IMEI jsou na přiloženém obrázku.
Je však problém stihnout naťukat všechny znaky do mobilu, protože mobil po chvíli přestane reagovat a displej pohasíná. Jednou se mi to podařilo celé to doporučené číslo s posledním číslem 7 napsat, ale na konci jsem stiskl zelené tlačítko a objevila se nějaká hláška o nepovolení něčeho a displej opět pohasl.
Nyní se pokouším stihnout napsat ten první kód s 1 na konci.
Pravděpodobně to bude k ničemu.
Přesto se ptám. Je nějaká naděje ten mobil zprovoznit jako nějakou domácí rezervu? Samozřejmě pokud po vysušení tam není jiná vada a problém je jen v tom zablokování. Někde jsem četl, že dva neúspěšné pokusy a konec, mobil mohu akorát dát do sběrného dvora.
Přílohy
Mobil unlock.jpg
(152.76 KiB) Staženo 161 x
Naposledy upravil(a) Brozicek dne 06 čer 2013, 19:28, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Mas tam nejaku zavadu, nema zmysel v takomto stave zadavat tie kody, este si to zablokujes uplne.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

Kdyby se mi tohle stalo, okamžitě vyndám akumulátor a mobil ponořím do IPO.
Brozicek píše:Neváhal jsem koupil manželce nový mobil.
Obávám se, že to je celé. Někdo, kdo umí opravy Nokií na úrovni 6 by to možná zvládl, ale zase je otázka jestli bys ho zaplatil.
Třeba budeš mít štěstí a někdo takový je členem Bastlírny.

Může posloužit na N.D. a experimenty se zajímavými součástkami.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Podle symptomů došlo k problémům pod UEM 4376371 (pozice D2200). Doporučil bych vyčistit IPA (nejlépe v ultrazvuku), potom přepájet, rovnou i s UPP 4377011 (pozice D2800- ten bych našel i nový, kdyby bylo potřeba) a Combo memory 4347745 (pozice D3000). A výsledek není jistý.

A ještě jeden aspekt- takhle načatý telefon může díky škodám, které tam oxidace způsobila, kdykoliv zhavarovat. Ono žádné čištění neopraví užraný cín nebo sežrané prokovy do mezivrstev...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Brozicek

#5 Příspěvek od Brozicek »

Dík za očekávané reakce. Napíšu do TV, že současné deště a povodně mají další oběť, mobil NOKIA6020. Čest jeho památce.
MaTTo

#6 Příspěvek od MaTTo »

Myslim ze mobil v hodnote 20€ bude ta najmensia obet pri sucasnych povodniach :(
Kludne v dunaji vykupem aj svoj galaxy S4 len keby sme nemali skody na dome ...
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Brozicek

#7 Příspěvek od Brozicek »

MaTTo píše:Myslim ze mobil v hodnote 20€ bude ta najmensia obet pri sucasnych povodniach :(
Kludne v dunaji vykupem aj svoj galaxy S4 len keby sme nemali skody na dome ...

Zcela ti rozumím. V roce 1997 při povodních na Moravě to zasáhlo dům moji dcery. Vím o čem mluvíš. Tím vtípkem o mobilu jsem určitě nechtěl bagatelizovat strach těch, kteří jsou vodou ohroženi, nebo již jsou zaplaveni. Omlouvám se.
Brozicek

#8 Příspěvek od Brozicek »

Tak se zdá, že přes pečlivé vysoušení byla v mobilu nějaká kapička, a proto fungoval nějak blbě. Nyní se zdá, že se mobil zcela probudil. Už jde normálně zapnout a vypnout. klávesy při stlačení pípají atd.
Bohužel je stále zablokovaný. Na všechny vygenerované kódy z přiloženého obrázku reaguje nápisem "Nedovoleno".
Je ještě nějaká možnost ho odblokovat. Není kradený, ani koupený z druhé ruky. Mám od něj fakturu od T-mobile, kde jsem jej koupil manželce v roce 2006 současně s nějakým tarifem.
Už jde jen o to oživit jej jako rezervu doma. Takže jakýkoliv pokus o jeho SW odblokování mohu zkusit. Manželka už má druhý.
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Poslal jsem SZ.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“