Zablokovaný mobil po zatečení vody - HW mobilu se rozběhl.
Moderátor: Moderátoři
Zablokovaný mobil po zatečení vody - HW mobilu se rozběhl.
Tu mrtvou Nokii jsem rozebral na 3 základní díly, klávesnici, základní desku a z konektoru sundal displej. Vše bylo pečlivě vysušeno.
Po složení mobil napíše na displej "Phone restricted" a nějakým divným způsobem displej pohasíná. Mobil byl koupen před 5 roky u T-mobile a je určitě blokován na SIM T-mobile. Jiná než původní karta tam však nebyla nikdy vložena.
Vygooglil jsem nějaký generátor pro odblokování mobilu na jeho IMEI. Imei je na obvyklém místě pod baterii a také funguje na mobilu jeho zobrazení po zadání *#06#.
Vygenerované odblokovací kódy pro tento typ mobilu a jeho IMEI jsou na přiloženém obrázku.
Je však problém stihnout naťukat všechny znaky do mobilu, protože mobil po chvíli přestane reagovat a displej pohasíná. Jednou se mi to podařilo celé to doporučené číslo s posledním číslem 7 napsat, ale na konci jsem stiskl zelené tlačítko a objevila se nějaká hláška o nepovolení něčeho a displej opět pohasl.
Nyní se pokouším stihnout napsat ten první kód s 1 na konci.
Pravděpodobně to bude k ničemu.
Přesto se ptám. Je nějaká naděje ten mobil zprovoznit jako nějakou domácí rezervu? Samozřejmě pokud po vysušení tam není jiná vada a problém je jen v tom zablokování. Někde jsem četl, že dva neúspěšné pokusy a konec, mobil mohu akorát dát do sběrného dvora.
- Přílohy
-
Mobil unlock.jpg- (152.76 KiB) Staženo 161 x
Obávám se, že to je celé. Někdo, kdo umí opravy Nokií na úrovni 6 by to možná zvládl, ale zase je otázka jestli bys ho zaplatil.Brozicek píše:Neváhal jsem koupil manželce nový mobil.
Třeba budeš mít štěstí a někdo takový je členem Bastlírny.
Může posloužit na N.D. a experimenty se zajímavými součástkami.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
A ještě jeden aspekt- takhle načatý telefon může díky škodám, které tam oxidace způsobila, kdykoliv zhavarovat. Ono žádné čištění neopraví užraný cín nebo sežrané prokovy do mezivrstev...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MaTTo píše:Myslim ze mobil v hodnote 20€ bude ta najmensia obet pri sucasnych povodniach![]()
Kludne v dunaji vykupem aj svoj galaxy S4 len keby sme nemali skody na dome ...
Zcela ti rozumím. V roce 1997 při povodních na Moravě to zasáhlo dům moji dcery. Vím o čem mluvíš. Tím vtípkem o mobilu jsem určitě nechtěl bagatelizovat strach těch, kteří jsou vodou ohroženi, nebo již jsou zaplaveni. Omlouvám se.
Bohužel je stále zablokovaný. Na všechny vygenerované kódy z přiloženého obrázku reaguje nápisem "Nedovoleno".
Je ještě nějaká možnost ho odblokovat. Není kradený, ani koupený z druhé ruky. Mám od něj fakturu od T-mobile, kde jsem jej koupil manželce v roce 2006 současně s nějakým tarifem.
Už jde jen o to oživit jej jako rezervu doma. Takže jakýkoliv pokus o jeho SW odblokování mohu zkusit. Manželka už má druhý.