Český návod pro DVD rekordér Sharp

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pelktech
Kontaktovat uživatele:

Český návod pro DVD rekordér Sharp

#1 Příspěvek od pelktech »

Sháním český návod pro DVD rekordér Sharp DV-HR480S. Mám ho jen anglický a zbytek rodiny by se s tím nedomluvilo.
Děkuji! :)
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

1) Prodejce je povinen dodat návod v češtině
2) Spousta návodů v češtině je k ničemu protože to přeložil člověk nebo PC kterej ten přístroj v životě neviděl a mnohdy tě spíš budou mást než pomáhat. Pokud jsi přístroj dovezl z "venku" pokus se půjčit někde v prodejně od stejného typu. Nebo ho tam rozbal a vyfotografuj mobilem pokud tě dřív z marketu nevyvede ochranka :lol:
..to bude jen ňákej odpůrek
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Je fakt, že povinnost dodat návod v češtině nařizuje zákon a že při porušení by bylo na místě povolat k vyřešení prodejce ČOI-ku, ale praxe je taková, že výrobce běžně dodává mnohdy už jen "hadr" v čínské angličtině a někdy u jednodušších výrobků už ani ten ne. Národ (v tomto případě už spíš plebs) se s tím spokojí. Je to jeden z dokladů, kam se dostal respekt k ČR a to už i z pozice občanů ČR :(
Jestli máš kvalitní obsáhlý návod v angličtině, buď rád už i za ten a přelož si ho sám.
On mimochodem kvalitní překlad a kvalitní tisk vůbec není zadarmo. Proč by tak citelnou částku dovozce, který často ani sám česky neumí, pro zákazníka investoval? Zvlášť když zákazník odebere všechno. Při mnoha desítkách značek a při současné rotaci výrobků na trhu by byly částky za manuál docela zajímavé :evil:
pelktech
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pelktech »

Já jsem to kupoval v Německu, tak co můžu chtít v češtině. Mě je jasné, že když to mám z Německa, tak můžu být rád i za anglický návod, ale nějaké divné anglické fráze jsou nepřeložitelné.
Například kdo mi přeloží smysluplně toto: Operating the power source while TV listings data is being downloaded.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Buď tu větu nemáš celou, nebo...
Opiš to sem v němčině, ať je jasno. Jestli nemáš nainstalované ostré ß, piš velké B.
pelktech
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pelktech »

Hill píše:Buď tu větu nemáš celou, nebo...
Opiš to sem v němčině, ať je jasno. Jestli nemáš nainstalované ostré ß, piš velké B.

Já tu větu mám celou. Mě se zdá ta věta divná, vidím, že nejsem jediný.
meno

#7 Příspěvek od meno »

Tá veta sa i mne zdá divná , ale na návod by som sa vykašlal ! Ja osobne siaham po návode až keď už všetko ostatné zlyhá !

Ale ak trváš na tom návode tak pozri na stránke výrobcu toho prístroja možno tam niečo najdeš. Mimochodom by si mohol uviesť o aké zariadenie sa jedná (typ) možno to niekto má.
:D :D :D
pelktech
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pelktech »

Typ mám napsaný úplně nahoře a problém mám s tím, že po vypnutí se mi za 2 minuty na displeji rozsvítí EPG. Ale to není ten velký problém. Problém je, že mám DVD v pokoji, kde spím a není příjemné, když mi tam hučí větrák a točí se mi HDD. EPG se dá deaktivovat tím, že znovu zmáčknu tlačítko ON/OFF, ale zase se za 2 minuty zapne. A já nevím, na co to EPQ je. Ta věta, co jsem ji tady mapsal vysvětluje, co je EPG.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“