Vibrační motor MEZ Mohelnice, jak správně zapojit?
Moderátor: Moderátoři
Vibrační motor MEZ Mohelnice, jak správně zapojit?
na šroťáku jsem dnes sehnal poklad, který jsem se předtím snažil vyrobit - vibrační motor.
Netuším v jakém je stavu, zda není spálený a zda vůbec funguje. Jsem neznalý, nechci experimentovat, a proto prosím o konzultaci správného zapojení tohoto motoru.
Po odšroubování krytu připojovací krabičky - viz fotografie - je jeden drát (modrý) nezapojený či utržený. Kam patří?
Prosím jako obvykle pro mě "po lopatě"..
Děkuji.
- Přílohy
-
Vibrační motor 001.JPG- (271.82 KiB) Staženo 237 x
-
Vibrační motor 001.JPG- (271.82 KiB) Staženo 289 x
- Artaban001
Já osobně bych Ti poradil to, co asi nebudeš rád číst:
Nalož ten motor na dvojkolku a zavez ho k nějakýmu elektrikářovy v Tvý obci, ať se na něj mrkne a řekne Ti co dál. A zrovna si nech změřit izolační stav. Ono by bylo úplně nejlepší, kdyby jsi někde "zakopl" o firmu, která provádí opravy elektromotorů. A pokud by jsi si na to troufneš sám, vyměň ložiska - pokud to s tím motorem myslíš vážně a pokud bude vyhovovat z elektrickýho hlediska..
http://elektrika.cz/data/clanky/svmot1991025
Tady si o tom něco přečti a zkus cvičně multimetrem proměřit jednotlivá vinutí ohmicky. Třeba pak zjistíš, kam patří ten modrý drát..
- bambulak34
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Děkuji vám všem, je až neuvěřitelné, jak rychle se díky vám dostane laik k fundovaným odpovědím.
Motor dám ještě na těch 80stupňů prohřát, nicméně těsnění se zdála být neporušená.
Mohu poprosit o náčrtek, jak se to používá na prosévačku hlíny, i to mě teď čeká..
Kolik by mohla stát výměna ložisek? Tušíte někdo?