CTV2543, čierna medzera na pravej strane

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Feneon

CTV2543, čierna medzera na pravej strane

#1 Příspěvek od Feneon »

Nazdar!

Mám tu CTV2543 -bolo vadné FBT PET22-37B -vymenené za nové.
Telka ide ale na pravej strane obraz nieje natiahnutý až do konca. Čierna medzera je 0,5 až 2cm v závislosti na jase a dinamickosti obrazu sa táto medzera vlní -sťahuje rozťahuje.
Ono to nieje také drastické, videl som že ľudia kľudne cele roky čumia na tv s horšou vadou obrazu...
Ale chcel by som to odstrániť.
Nieje tu náhodou korekcia podušky s LMkom ?
Dá sa niečim nastaviť šírka obrazu ?
Dostal som sa do SM (cez 11:11/22:22) ale roztiahnutie obrazu tam nieje...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Feneon píše: Telka ide ale na pravej strane obraz nieje natiahnutý až do konca. Čierna medzera je 0,5 až 2cm v závislosti na jase a dinamickosti obrazu sa táto medzera vlní -sťahuje rozťahuje.

Můžeš tam mít měkký zdroj, vadný elit pro vyhlazení napětí pro ŘKS, vadné budění ŘKS.
Dej sem foto obrazu, budeme chytřejší.
kokun

#3 Příspěvek od kokun »

Feneon píše:Mám tu CTV2543 -bolo vadné FBT PET22-37B - vymenené za nové. ...

A ještě jsi zapoměl napsat - za jaké :wink:
Honza - kokúň

#4 Příspěvek od Feneon »

to mi neuveríš, ale ja fakt nemám foťák ani na mobile... :oops: ...
-skúsim požičať...

Mrknem tú filtráciu pre RKS. - a čo filtrácia pre vertikál ?

Inak, po výmene trafka telkáč potichu pískal v stend-by režime, po pár hodinách sa upokojil a teraz je to v pohode.

Trafko som použil origoš PET22-37B [Vilniaus Vingis] priamo zo servisu OVP - zjavne ešte staré zásoby. -Vzhladovo je rovnaké ako pôvodné aj nálepka, ale čože vieš či nieje nálepka prelepená...(':nevim:')

V minulosti som menil v nejakom OVPčku deravý PET22-39b za náhradu JF05..... a tam sa tiež objavil tmavý pruh na pravej strane [rovnako ako u tochto] ale iba keď som vyvolal tabuľku MENU, inak bol obraz v pohode na celú obrazovku.
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

Takže trafem to asi nebude.

Feneon píše:...
Dá sa niečim nastaviť šírka obrazu ?
Dostal som sa do SM (cez 11:11/22:22) ale roztiahnutie obrazu tam nieje...

Ale tohleto se mně nějak nepozdává - v S.M. bys přece měl mít položky: H - rozměr a H - posuv (schift) :wink:
Honza - kokúň

#6 Příspěvek od Feneon »

Nejaký čas som sa tomu nevenoval (veľa roboty na stavbe a boľavé kríže), ospravedlňujem sa.
TV je už v plnom nasadení, viacmenej som to vyriešil, vymenil som veľa veľa kondenzátorov, hlavný filtračný v zdroji, všetky v RKS, aj napájanie vertikálu, korekcie podušky a pár ďalších. Žiaden nebol výrazne poškodený, meral som ESR a kapacitu. ESR dopadlo dobre a kapacita bola u všetkých o niečo málo ako je písané v SM ale stále v tolerancii. Čierny pás na pravej strane ostal, ale podstatne sa zúžil a prestal výrazne kmitať, celkovo TV menej "hučí" a obraz je stabilnejší. Najvýraznejšie tomu prispela asi výmena hlavného filtračného kondu v zdroji ktorý som o rád zväčšil. Taktiež filtráciu pre RKS som o rád zväčšil.
Nič iného ma už nenapadalo, tak som obraz jednoducho posunul v SM a je to OK, dlhé hodiny v prevádzke, decká mu dávajú zabrať...

Samozrejme nastavenie geometrie obrazu v SM je, len ja som proste slepý :oops:

Momentálne riešim bratov CTV2952RF S - rovnaká chyba, výmena FBTčka, momentálne problém s poduškou a rostiahnutým obrazom, ak nevyriešim, stretneme sa v niektorej s tém okolo CTV2952 ... :D

Zatiaľ VĎAKA

no...a je to tu...http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43452&highlight=
Feneon

#7 Příspěvek od Feneon »

Kto ešte nevidel vypečené FBTčka, pripájam foto (len ako zaujímavosť)

22-37 z modelu CTV2543
22-41 z modelu CTV2952RF S
Přílohy
Vypečené FBT.JPG
(223.3 KiB) Staženo 140 x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“