Transiwatt TWM 140
Moderátor: Moderátoři
-
TWM140
Transiwatt TWM 140
Děkuji předem za odpovědi.
kolik je napětí na výstupu mezi emitory KDéček proti zemi ?
- Přílohy
-
transiwatt_TW140.jpg- (226.65 KiB) Staženo 638 x
Jinak bych ještě zkusil místo pojistek dát odpory cca 33Ω, díky nim by se dal dobře měřit proud a KDčka na konci by nedostávaly takové rany. A pro vyloučení problémů z předzesilovači a přepínači vstupů bych (dočasně) vyzkratoval C49 a C50.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale tímto si samozřejmě nedělám nárok na patent na rozum. Jen jsem napsal to, co jsem před asi deseti roky potkal...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
TWM140
TWM140 píše:Ty diody mezi bázemi jsem také měřil a jsou v pořádku
ty diody je potřeba měřit při zapnutém konci, musí přes ně téci proud !!!
A v tom zapojení na nich nesmí být víc jak cca 0,7 až 0,9 V !!!
Závada těchto diod spočívá v tom, že se jim zvětší napětí na přechodu !
A navíc při měření "diod testem" kdy se měří malým proudem(cca 1mA),
můžou vypadat jako dobré,
ale po zapojení do obvodu udělají klidně takovou paseku . . .
TWM140 píše:Když vyndám ty C57, C58 tak co mám na tom potom měřit?
polovičku napájecího napětí mezi emitory konc. tranzistorů a zemí !
TWM140 píše:A klidový proud se tedy nastuvuje tím R109, R110?
né !
těmito odpory se nastavuje právě ta polovička nap. napětí a vlastně i celková symetrie.
Klidový proud je dán právě těmi diodami, respektivě napětím na přechodech těch diod a hodnotou odporů R115/117 a R116/118.
dobrá rada už tu byla . . .
BOBOBO píše:Kontroloval bych tu diodu mezi bázemi , můžeš i tak , že patralelně připájíš druhou , či ji zrovna dočasně zkratuješ
tím vyřadíš kliďák a můžeš v klidu hledat závadu či nastavovat symetrii . . .
-
TWM140
Jaké napětí máš v uzlu R115/R117/R61? Čistě teoreticky by tam mělo být asi 75% napájecího napětí.
Pošli ještě fotku ze strany součástek, kdyby náhodou.
-
TWM140
- Přílohy
-
Ze strany součástek.jpg- (293.59 KiB) Staženo 304 x
-
TWM140
Levý:
R115 32,1V
R117 32,2V
Pravý:
R115 28,2V
R117- 28,7V
Ten R61 nevím kde myslíš.Je to ten u potenciometru na hlasitost?Pokud ano tak tam jsem nenaměřil nic.Osciloskop jsem připojil paralelně na výstup k 8Ω reprobednám.Vložím sem obrázky, to je jediné co se mi na tom povedlo zobrazit.
- Přílohy
-
Pravý.jpg- (281.01 KiB) Staženo 221 x