Pioneer CDJ-100S

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DjRix
Kontaktovat uživatele:

Pioneer CDJ-100S

#1 Příspěvek od DjRix »

Pánové,mám tu tohle dj´s CD ,po vložení CD ho za chvilku zase vyplivne ven. Load mechanika funguje,spínače také,po vložení CD laser zaměřuje CD a po chvíli vysune CD. Takže to tipuji na vadný laser,bohužel nemám čím změřit emisi... je tam typ DWY 1069,v Ame ani Nedis jsem ho nenašel,nemáte někdo tušení kde ho sehnat? Případně jestli jste se někdo nestekali s tím že by to spůsobovalo něco jiného?? Páskový vodič vypadá OK.
Klídek chlapi,to je nulák...
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Jo, to nebude levné... tuším jsem za ně dával asi 3000/ks. Jedině otestovat podle servis manuálu, nebo zkusit prohodit z druhého stroje.
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DjRix »

Jsem tenhle stroj někde bazarově viděl taky kolem těch 3 litrů.....Nemáš/-te někdo ten servis manuál?? Právě že jak na potvoru druhej ten krám nemám,jinak bych to skusil.
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Schéma je někde na netu, ovšem ne servis manuál. To je docela slušná bichle :) . Už dlouho jsem stovky neservisoval, ale pokud si vzpomínám, je tam interní diagnostika a servisní mód se speciálním zobrazováním na displayi. To mají v různé podobě snad všechny Pioneery podobné koncepce.
stefan31

Optika

#5 Příspěvek od stefan31 »

Ak sa neda niekde doma, tak potom napr. aj tu: -http://www.ersatzteil.justone-schnepel.de/html/dwy-1069_dwy1069_pioneer.html

alebo na polských stránkách. Nevypisuje to CD-čko chybové hlášky na display, E-9103 napr.?

Stefan31
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DjRix »

Ahoj,díky za link,to je velice příjemná cena!!! Jinak právě že to žádný chyby na display nepíše,prostě vložíš placku a po chvilce ti ji to vyplivne ven. Pokud by jste měli někdo ten postup kontroly podle SM,byl bych za něj vděčen.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Nechceš rovnou celou servisku ?

Jinak pozor, některé Pioneer optiky se prodávají jako pickup za celkem levné peníze, ale nejsou přednastaveny a seřízení je dost problém - bez předepsaných testovacích disků to není ono. Myslím, že do CDJ100 a 200 se právě za vyšší peníze prodává komplet, i s motory. On občas odchází i spindl motor, hlavně při hraní z mizerných pálenek.
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DjRix »

No jestli máš tak jasně! S tím nastavením je to možný,ale díval jsem se že trimry jsou na desce vedle mechaniky,čili by se to muselo stejně nastavovat,na tom laseru je jen jeden trimr-podle mě na výkon. S tím spindlem mě taky napadlo jesli to není v něm,někdo se v tom už někdy vrtal předemnou a na šroubcích držících právě spindl je to dost vidět.
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

Pozor pozor, u řady těchto optik se nastavuje mechanicky 2 nebo 3 šroubama rovina optiky.
stefan31

to DjRix...

#10 Příspěvek od stefan31 »

Je to vybavené....

Stefan31
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od DjRix »

Díky moc.
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DjRix »

Tak to možná vypadá,že je v háji šváb co pohání spindl motor,je tam BA6849FP,v nedisu cena 750 a pouze na objednávku. No skusím prohledat desky ze starejch CDromek ve sklepě.
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DjRix »

Tak jsem našel jenom BA6840 ,ten je ůplně jinej :cry:

Nemáte někdo v nějakm vraku tenhle IO ?? Na to abych si ověřil jestli je v háji se ma za něj 800 dávat nechce. :?

Otázka je jestli je vůbec špatnej,ale když v SM dám aktivaci spindel servo,tak CDčko jen "pocukne a stojí. Bohužel na tom IO něco odměřit je téměř nemožné. Přístupné jsou jen TP výstupních fází.
Sendyx

#14 Příspěvek od Sendyx »

Tak zkus nějak otestovat ten motorek...
bigolin

#15 Příspěvek od bigolin »

nasel jsem servisni manual, pokud mas zajem, muzu ti ho poslat
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“