penzijní připojištění

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petus
Kontaktovat uživatele:

penzijní připojištění

#1 Příspěvek od petus »

Nevím jestli je to známá věc, ale mě docela překvapila...

Měl jsem cestu kolem banky a vzpomněl jsem si, že jsem tam měl nějaký poplatek za převod do jiné banky, který jsem ale neuskutečnil. Tak jsem se šel zeptat.
Bylo mi sděleno, že je to poplatek za penzijní připojištění, které jsem si ale založil u ČS, u které mám i účet. Řekli mi, že podle zákona si banka nesmí spravovat vlastní penzijní, takže se domluvili s KB, že si to penzijní budou spravovat navzájem. Nejspíš mají podobné množství klientů, takže poplatky za převody se zhruba nulují.
Protože je to ale převod do jiné banky, účtují si za trvalou platbu 5 Kč. Jasně žádná velká částka, ale když se to přepočítá na roky co penzijní máme a na počet klientů, je to pěkný důl posvěcený zákonem.
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

petus píše:ale když se to přepočítá na roky co penzijní máme a na počet klientů, je to pěkný důl posvěcený zákonem.

každá vynucená platba je podvod na lidi . . .
jo, kdyby ti snížili měsíční platbu o tu pětikorunu, neřeknu nic . . .
Ale takhle je to podvod a dření lidí o poslední drobný . . .
Yarda1

#3 Příspěvek od Yarda1 »

Citát z klasika: Lepší než vykrást banku je založit banku.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Lojzek

#4 Příspěvek od Lojzek »

no chápu to dobře?
Když si založíš penzijní u KB tak dostaneš č.ú. do ČS a když to posíláš z jiné banky tak to přeci nejde přez KB jde to přímo do čs. Potom tedy záleží jakou máš banku a jaké tam máš poplatky za trvalé příkazy.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“