Panasonic TX29AD50F, chassis EURO-3H
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX29AD50F, chassis EURO-3H
Můj problem je ovladač. Mám ho od jiného panasonic-u(asi euro-1) a s ním se nemohu
dostat do menu ladění. Ostatní funkce jdou. TV jde ladit pouze na předním panelu,ale tam nepřepnu normu zvuku. Mám hledat problém ještě v tv,nebo shánět jiné DO?
ivan116 píše:DO,norma sa prepina v MENU
Pokud nebudeš nastavovat TVP v MENU často, tak si od někoho orig. VDO půjč (pokud máš od koho), TVP nastav - a na běžné ovládání vystačíš s tím tvým. (Půjčit si můžeš třeba i nějaký "vhodný univerzál" - pokud jeho obsluhu zvládneš!).
Na 50V vetve vstupujúcej do TDA8350Q som nameral 43,5V. Po (myslím že už komplet výmene elektrolitov) C452,452,455 som na tejto vetve však stále viac než 44V nenameral.
15,5V Vetva pripojená na VP má v skutočnosti niečo cez 18V.
Začal som preto merať 150V napájanie trafa, ktoré tieto napätia vyrába, a zistil som, že toto napájanie má 147V , ktoré sú zvlnené. Tento výstup však zostal rovnaký aj po výmene vyhladzovacích kondíkov C858 a 861. Keď som meral osciloskopom tie dve napätia pre TDA, tak tie sú vyhladené obydve. Ďalej som premeral signál vystupujúci z Horizontálu, ktorý prikladám v prílohe(až sa mi sem podarí tolko príloh nahrať), a tiež som meral IN+ a IN-. Je normálne, že som na IN+ nameral peknú pilu, a na IN- bolo pri rovnakom nastavení osciloskopu úplne ticho?(v datasheete je znázornená opačná pila aj v tomto signále)
Môže túto anomáliu obrazu spôsobovať Nižšie napätie na vstupe 50V, alebo chýbajúce IN-? Alebo mám hladať skôr na výstupe ešte medzi keramickými a foliovými kondikmi vinnika? (alebo este jedna varianta, nieje vadny TDA IO?)
- Přílohy
-
IN-.jpg- Vstup IN- do TDA8350Q
- (185.44 KiB) Staženo 105 x
-
IN+.jpg- Vstup IN+ do TDA8350Q
- (140.52 KiB) Staženo 101 x
-
zvlnene150V.jpg- Výstup napätia 150V za diódou
- (193.27 KiB) Staženo 115 x
-
vetrtikal.jpg- Výstup vertikálu (neviem, či som nemal mat opačnú polaritu sondy)
- (238.46 KiB) Staženo 141 x