Nabíjení Sony Eriksson (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Nabíjení Sony Eriksson (přesunuto)
K němu byla normální nabíječka s 2 piny vpravo, která v současnosti nenabíjí vůbec.Telefon je možné nabíjet pouze přes počítač,zvláštním kabelem, který byl k telefonu dodán na napojení pro zobrazování fotek z paměťové karty, kterou tento telefon má .Tento kabel je zapojen v USB portu ale má 4 piny(3 vlevo a jeden vpravo).Pokud vezmu nějakou nabíječku s Usb připojením a zapojím ho na tento kabel, tak se začne telefon vybíjet-i když na display je aktivní šipka na značce baterie jako když se normálně nabíjí.Dal jsem ho u nás do opravny.Tam vyměnili nejprve dolní připojení,pak tam zase vrátili to staré a řekli, že se to nedá opravit.
Nemáte někdo nějakou radu, jak to normálně zapojit,aby to nabíjelo tak jak dřív?(problém je, že nemohu například nabíjet v autě ,když jsem na chatě nebo kde není 220V a počítač atp. a telefonu zrovna dojde baterie)
Jen hloupá otázka-nestačilo by otočit v USB polaritu?(původní nabíječka 4,9VOC .....----450mA)
Možná by sis měl nastudovat problematiku USB OTG.
Řeší se to určitým zapojením rezistorů mezi vodiči USB, které je vyhodnoceno jako přítomnost nabíječky.
Onehdy to bylo popsáno i v Praktické elektronice.
by se taky mohlo rovnat zbavení se toho telefonu...rysTR píše:otočit v USB polaritu
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Servis kde ti vyměnili "spodní připojen" (asi systémový konektor?), a přitom nezjistili jaký je nabíjecí proud, asi není zrovna nejlepší.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Pouze počítač to nabije 100%
Ještě jsem mluvil před hodinou s kamarádem a ten měl jednou nabíječku, která telefon nejprve vybila a pak začala teprve nabíjet.Měl bych to zkusit nechat teda vybít-nemůže to ale zlikvidovat na nule telefon?
A ještě jeden názor jednoho známého z dneška odpoledne:nemůže to být starou baterií-už ji tam mám vlastně pořád tu samou několik let(hóódně dlouho)
Obvody PMU u těchto telefonů mají integrovanou řídící část, ale výkonový FET bývá mimo PMU (většinou SMD pouzdro s osmi vývody), buď přes něj proud teče nebo ne. Podobný systém má Samsung. Naopak Nokia (ještě před nástupem Qualcomm platformy fungovala trochu jinak).
Hele, vím že je to rada trochu mimo bastlení, ale co zkusit nějaký servis mobilů?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Každopádně jsem u S-E zažil závady různého druhu, občas velice krkolomné, dost často bez řešení. Proč já asi nemám tuhle značku rád?