DSR-7800CRCI Premium, nejde naladiť žiadnu stanicu
Moderátor: Moderátoři
DSR-7800CRCI Premium, nejde naladiť žiadnu stanicu
Pripojenie televízora je plne funkčné cez scart, ako aj modulátor. Ovládanie dialkovým ovládačom ako aj tlačítkami na prijímači sú takisto plne funkčné.
Meranim som zistil, že problém je v napájaní mikrokonvertora antény. V pohotovostnom režime tam napetie nie je, čo je asi v poriadku. Po zapnutí ovládačom nabehne na displeji "ON" a aj napetie na cca 13V. Proces štartu pokračuje, "ON" nahradí "_ _ _ _" a na obrazovke telky sa zobrazí MENU, ale čo je divné, zmizne aj napetie pre mikrokonvertor a už sa neobjaví.
Skušal som napajať mikrokovnertor aj externým zdrojom, pričom som anténny vstup oddelil kapacitou 3n3. Aj tak satelitný prijímač nič nezachytil.
Ešte uvažujem oddelovaciu kapacitu odstrániť a externé napetie pustiť aj do kanálového voliča, možno sa nejakýsi predzosilovač preberie, neviem.
Potreboval by som poradiť, čo ďalej a či je vôbec možné ho oživiť. Či je závada v karuseli SHARP F7VZO194A, alebo na doske Golden Intersta S0621102126, alebo v software. Dopredu ďakujem.
Pozdravuje Vás Martin
Medzičasom sa mi podarilo na forach nájsť zapojenie Openbox 300, ktoré bude zrejme podobné ako má aj tento DSR-7800. Našiel som aj datashet tunera SHARP F7VZO194A, takže môžem pokračovať v pátraní po zrade.
Zdroj tých 23V dodáva, takže sa čosi nenormálne deje na hlavnej doske v tej napájacej vetve.ako píšete.
Len tak pre zaujímavosť, opravil som aj jeho original dialkový ovládač, ktorý mal vadnú infračervenú ledku. Dočasne som ju nahradil normálnou červenou a ono to funguje nielen na testeri, ale aj zo satelitným prijímačom.
- scorpions-cz
To iste sa stane, keď prijimač dám do pohotovosti a znova zapnem. Napriek nastaveniu ON sa napetie objavi len počas zavádzania systému (keď dispay píše ON) a po zavedení systému (keď dispay píše _ _ _ _ a na obrazovke sa objaví menu) napetie zmizne. Keď znova prepnem OFF/ON, tak sa objaví, ale zmizne akonáhle začnem vyhladávať stanice.
Preto som urobil pokus, ako som už písal, že som LNB napájal externým zdrojom 13V a siglál som priviedol cez kondenzátor 3n3 do prijímača. Kostra koaxsialu bola samozrejme spojena, ale aj tak prijímač nič nenašiel.
Další věc je jak aktuální je tabulka uložených TP pro A3 v FW, který tam máš nahraný. Může být, že je už "historická" a spousta aktuálních kmitočtů tam chybí nebo má nesprávné hodnoty (SR, FEC, atd.).
Žial fotku dosky momentálne urobiť nemôžem, lebo satelitný prijímač je u mamičky, kde ju chodím na týždňovky opatrovať. Tam zas nemám internet, takže cez týždeň na ňom popracujem a potom dám vedieť.
Ešte by som požiadal, či niekto nemá k poskytnutiu schéma Golden Interstar DSR-7800CRCI Premium. Momentálne plánujem vychádzať zo schémy Openbox F300.
- Přílohy
-
obrazok1.jpg- (22.37 KiB) Staženo 234 x
-
obrazk.jpg- (33.14 KiB) Staženo 264 x
Ešte jeden poznatok. Pri oprave dialkového ovládača som zistil vadnú infra ledku. Keďže som nemal poruke inú, tak som ju skúšobne nahradil obyčajnou červenou led diodou. Ledka nielen že pekne bliká pri zatlačení povelu, ale aj ovláda prijímač. Možno je to jednoduchý spôsob overovania funkčnosti dialkového ovládača bez testerov.