Tesla AZK 201

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1hga

#151 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:nešel .... jo , jo

chce to pozitivní přístup . . .
a pak jde všechno . . .
. . . jen ta cena
jimihendrix

#152 Příspěvek od jimihendrix »

Jezisi, tak to ja asi ani nebudu resit...to je uz moc na me...V tom pripade tam asi koupim nekde z bazaru zpatky to co tam bylo...A dam k tomu prevodove traficko, co se mi doma vali...Kdybyste nahodou mel nekdo doma tenhle nahradni kus, tak pisnete :)
BOBOBO

#153 Příspěvek od BOBOBO »

Jaký pozitivní přístup . :roll: Když už někoho někam tlačíš-radíš , tak mu vypiš co všechno bude muset na co změnit .
jimihendrix

#154 Příspěvek od jimihendrix »

V klidu, nic se nedeje preci, ja akorad ten vystupak uz odevzdal dalsimu kutilovi k renovaci jeho 201Ky...a zbyl mi jen zapojenej konec - dodělal jsem na to preamp a teď resim ten vystupak...je to takova nahradni hlavicka, tak by mi tam to origo trafo s prevodovym nevadilo...kdyz uz to mam na te prvni..
ok1hga

#155 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:Jaký pozitivní přístup . :roll:

tak, vůbec . . .
BOBOBO píše:Když už někoho někam tlačíš-radíš , tak mu vypiš co všechno bude muset na co změnit .

nikoho přeci nikam netlačím,
záleží jen na jeho rozhodnutí.
a proč bych měl něco vypisovat ?
napsal jsem přeci,
že to má udělat jako v 401,
pokud chce to tráfko z Gesu použít . . .
Co je na tom nesrozumitelného ?
navíc si myslím, že to "jimihendrix" pochopil,
ale nevím proč ty ne !?
jimihendrix

#156 Příspěvek od jimihendrix »

V klidu hoši..chápu..už podle toho že to je na 40W sem měl tucha, že to je na 401ku - tzn, udělat konec dle 401ky...coz ja delat nebudu...chapu jak si to myslel a urcite ta moznost je...ale spis nez predelavat poweramp, bych chtel ten nynejsi zptrovoznit...napadla me jeste moznost nechat si to namotat v Blatný...ale k tomu bych potreboval info aspon jaky jim mam rict parametry. Ale stale plati poptavka na origo trafo..
ok1hga

#157 Příspěvek od ok1hga »

přečti si tady poslední příspěvek,

a taky tady
a když prolezeš několik starých paneláků, nemusíš nic shánět . . .
jimihendrix

#158 Příspěvek od jimihendrix »

To už je asi moc :D...Nebudu to zahazovat, děkuji za ochotu a pomoc...ale než tohle radši bych chtěl aby se mi do rukou dostalo neco, co vim jak zapojit a o cem budu vedet na 100% co s tim a co to udela :)...ale vazne moc diky...cenim si tehle informace :)
jimihendrix

#159 Příspěvek od jimihendrix »

Zdravím,

měl bych jednu otázku. Tento zesilovač je asi mé prokletí. Zase mi na stole už po čtvrté přibyla tato 201ka. Tentokrát jen na opravu - dostal jsem ji darem a chci si jí opravit jako už někdo přede mnou (krásně zdokumentovaná 201ka v černém matu). Nejdřív sem vyměnil vazebáky, prasklé kondy a naformátoval ty co by měli být neporušené. Odpory jsem zatím nezkoušel, ale žádné známky zkratů, tak to nechám zatím být. Zapnul jsem, hučí, ale mírně - když připojím signál z mobilu, tak zvuk šel ale potichu. Postupně jsem zkoušel všechny vstupy a ten samý problém. Navíc má zřetelné zkreslení, jakoby s hodně blbým kontaktem na konektoru. Odpojil jsem tedy preamp a pustil signál, přes přepínač a pot M25 (P1 a R18) do C27....signál stále moc potichu a zkreslený...když však přepnu přepínač, tak lupne a to silně (magické oko to už indikuje). Napadla mne vadná kapacita ale většinu z té cesty jsem vyměnil, dále propojovací petikolíkovej kabel, ten potenciometr nebo přepínač s blbým dotykem, případně ještě vadnost elek (mám doma pár 34ek a nespočet 83ek - zkoušel jsem je kombinovat ale bez výsledku). Rada, napádá někoho jak postupovat dál ?
ok1hga

#160 Příspěvek od ok1hga »

jimihendrix píše:napádá někoho jak postupovat dál ?

žádná jednoduchá rada neexistuje,
chce to systematicky postupovat od výstupáku, přes koncovky, dál na budiče - obraceče fáze, na předzesilovač a dál až na vstupní konektor.
Měřit a porovnávat se schematem, kde jsou napsaná jednotlivá napětí.
Vzít generátor, nebo si udělat nějaké "pískátko" a zase systémem od konce až do vstupu kontrolovat přírůstek zesílení . . .
Pokud je v některé části závada, zjistit proč a pak odstranit.
pohledej si tady na bastlírně . . . postupů opravy je tady několik a odstraňování závad je tady taky víc.
chce to prostě systém a né přeskakovat z jedné strany na druhou a zase zpátky . . . nebo naslepo vyměňovat "hovňáky" . . . když něco vyměníš musíš vědět proč to měníš a co by to mělo udělat s napětíma okolo.
Hill
Administrátor

#161 Příspěvek od Hill »

Mimo jiné bys měl zvládnout příslušnou technickou terminologii - na nesrozumitelně položené otázky můžeš dostat třeba dobře míněnou, ale tvůj problém neřešící, odpověď.
Nicméně vše, co k opravě pro začátek potřebuješ, napsal ok1hga.
Jen jestli si umíš představit, co tím chtěl říci...
jimihendrix

#162 Příspěvek od jimihendrix »

Chápu co myslel a jak se k tomu dostat, já postupuji akorád obráceně, zkusím odpojit přímo všechno od konce a jet odtud, jen jsem byl udivenej, že při přepnutí kontaktu na přepínači to lupne čistě a hlasitě - obdobně jako moje první 201ka...Tou radou jsem chtěl zjistit, jestli náhodou někdo podobnou situaci neřešil.

Na fóru jsem něco málo našel a zkusím i případně to. Hovňáky chci nakonec vyměnit stejně všechny, takže je budu pomalounku měnit a systematicky pokračovat kupředu. Generátor mám, tkaže ho mohu použít, změřím také napětí na všech elektronkách a pak budu zkoušet..:)

Díky za tipy a rady. Dám vědět průběžně co a jak dělám.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“