HDD Western Digital z bazaru

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

HDD Western Digital z bazaru

#1 Příspěvek od konosuke »

Zakoupil jsem v místním vetešnictví hard disk drive Western Digital WD 1200 120 GB, protože do mého prehistorického home-made PC vehiklu veteránu jen na 40 pin šle a nové nepasují, naformátován a odzkoušen na počkání v krámu s výsledkem OK, za dvě stovky nekupte to ! Jakkoli vím že jde o problémovou značku. Jenomže, chybí dolní plechový kryt, že se nedává již a lepší chlazení no a co prach ? Chtěl jsem použít kryt z vyřazeného podobného Seagate, ale dva montážní otvory na šroubky na disku fakt chybí. Co o tom soudíte ? Je to záměr výrobce nebo partiový kus ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

To řešíš "nějaký" plech ze strany součástek, který má být ochrana proti prachu a pro lepší chlazení?
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Jo
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

je to uplne normalne... prach suciastkam nevadi a ked chces lepsie chladenie bohuzial musis zainvestovat... chladiaci plech som nevidel ani u hadrov z dob win 95 a to tu este nejake mam...
Standa99

#5 Příspěvek od Standa99 »

Tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H0AA0ANJVO by tě mohlo uspokojit, akorát to bude dražší než disk, ale proti prachu a přehřátí to zabezpečíš.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Vyřešeno, mírná multifunkční úprava a rekonstrukce, papundekl z krabice pudingů a lepicí páska nahradí kryt, děkuji všem za reakce.
http://www.fastimages.eu/images/123991orig.jpg
robo

#7 Příspěvek od robo »

http://www.fastimages.eu/images/123991orig.jpg

Jejda,tekuty data. Dalsi medium pro prenos dat. A jaka je rychlost prenosu ? :D
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Rychlost přenosu je funkcí teploty, nejenom procesoru ale i okolního vzduchu a nepřímo úměrna únavě obsluhy.
keemo

#9 Příspěvek od keemo »

aby sa ti to diky tomu deklu nezacalo prehrievat...
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Škoda, že jsi neudělal fotonávod, třeba bychom všichni vyndavali disky z beden a sháněli rodinné balení pudingů.
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

Staré HDD byly zapouzdřené téměř hermeticky a nepřehřívaly se, tuhle mi známý ukazoval zcela nový extérní disk 1 TB a tam Vám chyběla spodní krytka taky, bylo vidět velkou část zeleného plošáku, asi zlí kapitalisté šetří v krizi kde se dá, na kousku nerez plechu a jeho montáží třeba.
ohryzek36

#12 Příspěvek od ohryzek36 »

Já už jsem pevný disk se spodním plechem už dlouho neviděl - asi to už není moc potřeba :) . Momentálně mám ty disky 4 (ještě PATA) a všechny od WD - slyšel jsem, že dřív (v dobách MB disků) získla tato značka špatnou pověst, ale teď by mělo být snad vše OK.

mimochodem - nevadí, když je disk uchycený jenom za jednu stranu a jinak je v luftu (3,5" disk v místě pro 5,25" mechaniku)?
konosuke

#13 Příspěvek od konosuke »

Vadit by to nemělo pokud se počítačem moc nehejbe, hlavně nemá být přiložený bez mezery naplocho na jinou jednotku aby kolem cirkuloval chladící vzduch.
http://www.fastimages.eu/images/124421orig.jpg
robo

#14 Příspěvek od robo »

V lednu jsem kupoval disk do notasu, sata, rada WD Blue. A vcera sel na reklamaci. Kriticka hodnota premapovanych sektoru. Tusim ze max hodnota byla 230 a disk ukazoval pres 200. Disk toho moc nenajel. Notas nebyl casto v provozu. Takze kvalita disku WD min. rady blue bude nevalna.
konosuke

#15 Příspěvek od konosuke »

ohryzek36 píše:mimochodem - nevadí, když je disk uchycený jenom za jednu stranu a jinak je v luftu (3,5" disk v místě pro 5,25" mechaniku)?

Ještě k tý montáží...jsem asi přehnaný precizér perfekcionista ale sehnal bych si dlouhé šroubky na míru a distanční trubičky. To je můj názor.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“