Tesla SM 261 aretace isostatu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

Tesla SM 261 aretace isostatu

#1 Příspěvek od cputakt »

Zdravím,opravuji tento deck a nefunguje mi aretace tlačítka Fe/Cr zjistil jsem že je vylámaný kousíček plastu do kterého zaskakuje pérko.
Chci se zeptat jestli tento plast někdo nemá nebo i celý tento modul nebo kde to sehnat.Přikládám fotky,předem děkuji.

Obrázek

Obrázek
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Pokud se nemýlím, tak to co máš na fotkách, nemá s Isostatem (vyjma funkce) nic společného.

Teslácký deck jsem nekdy opravoval, ale bez mučení přiznávám že si tohle nepamatuji.
Snad se ozve někdo, kdo má nějakou SM260 nebo SM261 na díly.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Tak tak , v isostatu je tento labyrint vylisován přímo v plastové ovládací tyči .
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

Michal22 píše:Snad se ozve někdo, kdo má nějakou SM260 nebo SM261 na díly.

SM260 tyhle 🤐 tlačítka s aretací nemá !!!

. . . možná blbost . . .
používáš funkce "auto rew" nebo "auto play" ?
pokud né použij aretaci tlačítka odtud.
frantajetel11

#5 Příspěvek od frantajetel11 »

JJ přesně tak 260 má tlačítka, 261 má přepínače... Pokud by nebylo možný to sehnat z nějakýho vraku, tak bych to přebaslil za nějaký jiný přepínače. Myslim tim zachovat čudly z venku, jenom by mačkaly jiný přepínače. Prostě funkce za cenu autentičnosti...
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od cputakt »

Ano jsou to vlastně přepínače s aretací a princip isostatu(2x3nohy).Zatím jsem to vyřešil tak že jsem vytáhnul pružinu i ten prasklý dílek a nastavuji tak že puď zasunu rukou na CR nebo vytáhnu na Fe.Zkusím pohledat nějaký podobný přepínač co bych tam dopasoval.Funkce auto rew a auto play semiprávě moc líbí nechci je rušit.
Problém je se strouchnivělou přítlačnou kladkou tu musím vyměnit.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od cputakt »

Tak přepínač je opravený stejný vílisek je v izostatech tak jsem jeden rozebral a vybrousil do požadované velikosti a vše funguje,ale mám dotaz v manuálu pro 260 se píše že ledka pro tento přepínač svítí ve vypnutém stavu ale mi se rosvítí až když ho sepnu má to 261 naopak?
Kladku jsem koupil novou na aukru a vyměnil ale nemám přítlak na osku i když jsem to zkoušel seřizovat šroubama na kladnce pořád je to málo,pokud prstem na kladku přitlačím magič hraje dokonale.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud se ti hne z pružiny , tak to musí stačit . Potom , jako běžně , táhne moc a nestejně přivíjecí mechanizmus . Na něm končí skoro 100% magičů .
frantajetel11

#9 Příspěvek od frantajetel11 »

cputakt píše:...pro 260 se píše že ledka pro tento přepínač svítí ve vypnutém stavu ale mi se rosvítí až když ho sepnu má to 261 naopak?
...

Já už 260ku nemám, ale tam byly tlačítka a ty polohy byly dělaný klopákama.
Poloha Fe i Cr měly každá svojí LEDku.
U 261 je přepínač + jedna LED a má svítit při přepnutí na Cr = zamačklej přepínač :wink: Takže to máš dobře...
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cputakt »

Tak magič už jede jak má (přítlak na kladku nebyl protože jsem špatně nasadil celé rameno na osku) jen se chci zeptat na to přepínání fero a chrome při poslechu kazety jsem nepostřehnul po přepnutí žádný rozdíl.
Je to opravdu tak malý rozdíl (podle mě by měli ubýt výšky)nebo je to jen pro nahrávání kazety určitého typu?

Ještě mám dotaz jestli se to dá opravit nebo se s tím musím smířit,při přehrávání nenahrané kazety je přes sluchátka slyšet oba motory.
Ten co pohání setrvák jen jemě hvízdá ale ten na přetáčení je slyšet více takové praskání jako by bylo slyšet kartáče co jedou po rotoru.
Je to motorem nebo se to dá odrušit? Na motoru jsou dvě keramiky ale jestli to není málo nebo se to tam dostává jinudy.
Vla

#11 Příspěvek od Vla »

Ale je tam poznat rozdíl i při přehrávání,akorát musíš při přepnutí počkat cca 5-10vteřin,než se vybije/nabije elektrolyt.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“