SYKFY místo UTP
Moderátor: Moderátoři
SYKFY místo UTP
Díky
Jirka
Asi ještě vemu klubo SYKFY a konektory a vyzkouším kolik metrů zvládne.
Jirka
http://www.alza.cz/sitove-prvky/sitove- ... 851699.htm
- czatlantis
Navíc proč by to nejelo? kroucený to je...já tu mám pár zásuvek v baráku vedených něčím podobným a naprosto bez problému to funguje, jen gigabit z toho nedostanu, jelikož to má málo drátů
Ty srandy do zásuvky nejsou žádná sláva, to snad líp pojede po tom telefonním kabelu..
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Nalil jsem do svislých konců krkačky do každýho konce asi 1 dcl tekutýho mýdla a zkusil za to vzít. Trochu se to hnulo, a pak trochu pérovalo. Krkačka se nejspíš nějakým pohybem v zemi zbortila. To se dalo čekat i když byla určitá naděje, v době, co začínala ADSL (cca10 let nazpět, tedy 10 let po položení krkačky) jsem do ní jeden Sykfy dokázal přidat. Zítra zkusím ještě do krkačky fouknout z obou stran kompesorem, jestli je zborcená, tak se neprofoukne, nebo blbě, pokud jo, tak se to mejdlo rozfouká po celý dýlce a možná to namazaný povolí.
Jinak, pokud bych musel stahovat na SYKFY rychlost na 10Mb, předpokládám, že se to nastaví na parametru "Max TX Rate" . Je to tak?
To Mourek: SYKFY je kulatej z kroucených párů asi 3x míň závitů než UTP a oproti UTP je stíněný Al fólií se kterou souběžně vede jeden neizolovaný "zemák". Telefon dvojlinka plochá je něco jinýho i když existuje i typ se stíněním.
Jirka