Zapnutí relátka po x hodinách přerušovaného běhu motoru

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
amok

Zapnutí relátka po x hodinách přerušovaného běhu motoru

#1 Příspěvek od amok »

Potřebuji po několika hodinách přerušovaného běhu motoru na 220V zapnout relátko. Někdy to může trvat dva dny až měsíc. Motor běží pár sekund a pak stojí. Je to podavač uhlí do kotle a pomocí přístroje bych spínal bzučák oznamující, že dochází uhlí. Určitě existuje nějaký hotový čítač, ale nevím jak se to správně jmenuje a kde to hledat. A aby to nestálo víc jak uhlí na půl roku :-)

Díky.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

No vytáhni starý fotočasovač na zvětšovák a za něj připojíš relé se samodržným kontaktem a máš vystaráno . :lol: Stejně nejspíše časem zjistíš , že se nesype furt stejně . :D Už se to tu i přesněji řešilo .
amok

#3 Příspěvek od amok »

Četl jsem, ale nic se nevyřešilo. Já potřebuju dát předem dopředu vědět, takže tak 1/3 rezerva musí zůstat. Tam nějaká ta minuta nerozhoduje.
Fotočasovač neznám, ale znám mechanický spínací hodiny do zásuvky. Ty mě už napadly, ale raději bych něco co se dá nastavit a pak jen tlačítkem vynulovat.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Však o tom píšu . Tam to bude obráceně , vynuluje se sám a ty ho po zkušenostech nastavíš .
amok

#5 Příspěvek od amok »

Vůbec nechápu jak to myslíš.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud by byl podavač řešenej šnekem, kolik otáček je potřeba na vyprázdnění zásobníku?
Počítal bych otáčky šneku a porovnal z nastavenou hodnotou. Pochopil jsem, že to požaduješ jen kvůli signalizaci. To by byl snadný úkol pro nějaký procesor a někoho, kdo by mu nalil potřebný soft.
Obvůdek by byl v provozu nepřetržitě, měl by mít i nějaké zálohování napájení.. Jestli by těch 500 otáček (příklad) napočítal za pět minut, nebo za 14 dní by mu bylo jedno. Jen by při 500-sté otáčce spustil alarm..

Inkoustová tiskárna "počítá impulsy" co posílá do tiskových trysek (co impuls, to kapička) A tak odhaduje, kolik vyplýtvala inkoustu.

Kávovar De-longhi taky počítá počet "vyhazovacích pohybů", aby věděl, kdy má oznámit plnou odpadní nádobku, žádnou závoru jsem tam nenašel.. Než jsem se z návodu dozvěděl, že z každým otevřením dvířek se musí vysypávat "popelník".
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“