nebezpečná led žiarivka

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
marshal

#16 Příspěvek od marshal »

Hydrawerk píše:Nemělo by to být tak hrozný. Blikání na 20kHz snad nevadí, ne?

není to tak docela: sejmuto fototranzistorem
Přílohy
led žarovka CASSO.jpg
(153.78 KiB) Staženo 106 x
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ano, v tych najvacsich smejdoch nie je menic, ale len kondenzatorovy zdroj, mostik, elyt a odpor.
proel64
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od proel64 »

Presiel som na led osvetlenie,mam ich v celom baraku,este aj reflektory na dvorku a plna spokojnost.Kupujem zasadne cinske,lebo su lacne a splnia ucel presne ako znackove,za ktore si musime priplatit.Samozrejme ze som niektore aj "pitval",v kazdej bol pouzity menic a na chladic sa nemohlo dostat napatie.Akorat jedna prdla pri prvom zapnuti-zrejme soudruzi niekde urobili chybu.Pokial mi je zname,tak tieto vykonove led cipy pouzivane v ziarovkach robia asi tri fabriky na svete,takze vyrobcovia ziaroviek asi nemaju moc na vyber....
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

Pokud ti stačí životnost kdovíkolik hodin (možná jen 5000), tak proč ne.
tomasjedno

#20 Příspěvek od tomasjedno »

proel64 píše:...Pokial mi je zname,tak tieto vykonove led cipy pouzivane v ziarovkach robia asi tri fabriky na svete,takze vyrobcovia ziaroviek asi nemaju moc na vyber....
Ale mají na výběr, jak dobře je chladí. Zprasit se dá cokoli.
Nakoupil jsem takhle 5 ks laciných 4W LED svítivek v E27, osazeno 4x 1W LED, měnič do toho cpe s bídou 3W a z 20 takto provozovaných LED čipů jich do roka odešlo 6 - na schodišti, takže provozní doba max. 1h denně.
Při pitvě jsem zjistil, že základna s připájenými LED je přilepená na chladič nějakým bílým tmelem v tlusté vrstvě a jen na cca polovině plochy. :evil:
Duvsan

#21 Příspěvek od Duvsan »

100Hz by očiam snáď vadiť nemalo. Skôr by som sa bál stroboskopického javu.
helios

#22 Příspěvek od helios »

U lacných led žiariviek odchádzajú často ich impulzné zdroje. Prehrievaním najprv vyschnú elyty a potom sa porúčajú trandy, nezriedka za vývinu smradu.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Hydrawerk

#23 Příspěvek od Hydrawerk »

Jó, prej 25000 hodin.
proel64
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od proel64 »

to tomasjedno: Tak to si mal potom smolu.Treba sa vyhnut zasadne smd cipom-nemam dobre skusenosti,dokonca nedaju na ne ani ochranne sklicko.Treba kupovat tak od 6watt a vyzsie,9,12,15watt.Ono totizto finta dlhozivotnosti cipu je v tom,ze ho napajaju asi2/3 prudom,ako ma max prud.Priklad :kupil som GU10 kde pisali 12wat,osadenie 4x3watovy cip.Po pitve a zmerani som zistil,ze celkovy prikon cipov bol asi 6,5watt.Lumeny nemam ako zmerat,ale hodil sem na strop sadrokarton a 6 tychto zaroviek a svetla plno a prikon ledva 40watt na celu cimru.Toto som zistil len u cinskych led ziaroviek.U inych vyrobcov neviem,ale keby niekto pomeral nejaku nie cinsku ci prikon sedi...este som zabudol,jedna vysla cca 3€...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“