Lednice Siemens nebo Bosch?
Moderátor: Moderátoři
Lednice Siemens nebo Bosch?
Typ jsem si vybral Siemens KG 39EAL40 nebo Bosch KGE 39AW40 a teď váhám, kterému výrobci dát přednost. Jsou to totožné typy a cenový rozdíl je cca 250,-Kč ve prospěch Bosch. Někde jsem četl, že Siemens je mateřská fima a vyrábí v Německu a pod ní spadá Bosch, který ale už vyrábí tak nějak porůznu.
Je to opravdu tak a má vůbec cenu se s tím nějak vážně zabývat?
Dražší modely se pořád ještě kompletují v Německu, ty levné v Polsku..
Myslím tedy, že tady ani nehraje tak velkou roli ta značka, jako spíš někdy jejich cena. Levné řady těchto produktů asi nebudou nic moc.
- pocitujlasku
Vnutorne je to +- rovnake, napr. pracky: whirlpool, bosch (ktory mal hrdo nalepku made in germany), ignis... idu z jednej fabriky. Predpokladam, ze u ostatnej techniky je to rovnake, predsa len podstatne su vyrobne naklady.
- pocitujlasku
- pocitujlasku
To iste plati aj o autach. Rozne znacky, ale maju rovnaky podvozok, rovnaky system brzd, rovnaku prevodovku, zaklad motora. Lisia sa len vzhladom a doplnkovymi vychytavkami vyrobcu.
Pracka je bezna vec, a je vyhodnejsie ked rozne znacky nakupuju od jedneho dodavatela, ako keby si mali vsetko vyrabat sami.
Preto kazdeho, kto sa ma pyta na znacku odpovedam, aby sa sustredil na servis, tym sa zatial este odlisuju rozne znacky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec jsem vybral Siemens. Deklarovaná spotřeba 0.4 kWh/24hodin. Skutečnost je ovšem úplně jiná. Čtvrtý den po zapojení jsem jí připojil na měřák a spotřeba je jednou taková. Tak mi nezbývá než doufat, že na to nemá vliv, že je vyrobená v Turecku.