CRT Daewoo DTZ-29U3K, chassis CP-520F

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
oyasobr

CRT Daewoo DTZ-29U3K, chassis CP-520F

#1 Příspěvek od oyasobr »

Prosím o pomoc.Naskytla se mi na stole tahle televize od známého- Daewo DTZ-29U3K,s tím,že během provozu v ní prý prsklo a televize zdechla.Při umření se prý objevilo uprostřed obrazovky barevné kolo cca 10 cm v průměru.Prasklá pojistka před zdrojem vyměněna stejně jako kondenzátor 420p/1kV 6654,který byl prasklý a přerušený.Kond je na noze 3 obvodu STRF6654(přívod spínacího napětí od trafa).Obvod se zdá být v pořádku,po výměně za nový totiž TV dělá to samé,co s původním a to,že po zapnutí zdroj naskočí,na sekundáru se objeví správná napětí podle schematu ale po vteřině napětí spadnou asi na desetinu(a zůstanou tak) a Led na čele TV bliká střídavě červeně a zeleně.Tranzistor do horizontálu není zkratovaný.Toto se stane při každém zapnutí,ale měřit napětí není jak,než vezmu do ruky hroty,zdroj přestane pracovat naplno.Změřeny diody ve zdroji i za ním-v pořádku.Je mi líto TV dávat pryč,je prakticky nová ,bez špíny uvnitř.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Napřed pomocí žárovky zkus zda je opravdu zdroj funkční (odpoj všechny výstupy). Pokud ano, tak máš v některé větvi zkrat. On nemusí být jenom v rozkladu, klidně může být proražený nějaký stabilizátor nebo třeba vertikál. Prostě téměř cokoliv. A pomocí multimetru ten zkrat kolikrát nenajdeš.

Takhle na dálku asi nejde moc víc poradit, jedině že by někdo z těch, kdo televize dělají dnes a denně, měl v hlavě nějakou typickou závadu tohoto konkrétního modelu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
oyasobr

#3 Příspěvek od oyasobr »

To už mám za sebou.Neodpojoval jsem jenom ty dvě větve,co dál směřujou na optočlen jako vazbu zpátky na zdroj.Myslel jsem i na obrazový zesilovač na patici,ten se čas od času prorazí ale vn trafo,co ho napájí se ani nezkusí rozjet.Myslím si,že jestli byl někdo na školení,tak tam se o chybách a jejich spec projevech dozví,ale ze svého okolí neznám nikoho.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“