Satelit Mascom a sériový kabel pro upgrade FW
Moderátor: Moderátoři
Satelit Mascom a sériový kabel pro upgrade FW
1. Já jsem běžně pro upgrade, např. Topfield nebo Humax, používal jednoduchý kabel tzv. myslím "Nullmodem", u kterého jsou propojeny špičky 5 a překříženě jsou spojeny špičky 2 a 3. Ten kabel mám vyrobený.
2. Na netu jsem pro Laplink kabel našel ještě zjednodušené zapojení, kde jsou navíc na každém konektoru spojeny mezi sebou špičky 7 a 8 (jen jako propojky na konektoru, mezi konektory není mezi špičkami 7 a 8 žádný spoj).
3. No a pak je ještě zapojení úplného kabelu, kde jsou překříženě propojeny špičky 2 a 3, ale také špičky 7 a 8 a špičky 6 a 4.
Která varianta je pro Mascom nezbytná, 1., 2. nebo je nutná varianta 3.
A jaké je pro jednotlivé varianty kabelu nutné nastavení sériového portu v PC. Někde jsem četl,že pro variantu 2 musí být nastavení řízení COM v režimu "Softwarové", které tam ale není. Je tam jen "Žádné", "Hardwarové" nebo "Xon/Xoff".
Omlouvám se za dotaz, ale jsme "v terénu" na chatovišti. Soused vyměnil kartu CSlink za Skylink. Pro kartu Skylink však musí provést upgrade FW. Příslušný FW a instalační SW si můžeme stáhnout z netu, ale kabel si musím vyrobit. V návodce k instalaci je požadováno použití kabelu Laplink (8602JJ/B-018).
Dík za radu.
- scorpions-cz
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku, vymazáno. Používej tlačítko
Děkuji za pochopení, Killroyrnbw píše:plny null-modem, ten by mal fungovat vzdy.
souhlasím . . .
http://en.wikipedia.org/wiki/Null_modem
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Stanislav%20Bro%C5%BE/Dokumenty/Sta%C5%BEen%C3%A9%20soubory/Laplink.htm
Který null modem je je ten úplnější? Viz obrázky.
- Přílohy
-
800px-D9_Null_Modem_Wiring.JPG- (35.35 KiB) Staženo 96 x
-
Laplink_s_a.gif- (8.36 KiB) Staženo 90 x
- scorpions-cz
rnbw píše:signal CD - nechal by som to nezapojene.
. . . souhlas
tady je schema z Wikipedie . . .
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Wiring.png
- scorpions-cz