Potřeboval bych poradit s televizí. Stává se, že obraz kmitá a to tak, že se jakoby zúží na výšku a roztáhne na šířku a vrátí se zpátky. To celé proběhne asi 1 až 2krát za vteřinu. Je to závislé na barvách obrazu - pokud přepnu na jiný režim barev (jiný kontrast, sytost, světlost atd.), tak se to spraví nebo naopak začne kmitat. Prosím poraďte, čím to je. Televizi moc nerozumím, tak nevím jestli bych to byl schopen opravit sám, nebo to mám přenechat servisu.
Díval jsem se na to. Každopádně budeš muset tu telku otevřít. Pokud se na to necítíš,nebo nemáš skušenosti,tak to raději odnes do servisu. Zaměřil bych se na zdroj,změřit napětí pro KŘS,klidně by to mohlo dělat i vyschlé hlavní filtrační elko na primáru zdroje.
Základy elektroniky mám, jak funguje televize zhruba vím, ale nikdy jsem se v tom nevrtal. Trochu se bojím, abych to nezvrtal ještě víc, pokud by ale byl špatnej jenom kondík, tak bych zase nerad platil servisu. Pokud byste byly ochotný mi dál poradit, tak bych ji otevřel a třeba bysme to spravily.
Ale no tak kondik,ja bych řekl,že jsme se tu několikrát přesědčili,že stejně člověk bez skušeností většinou po marném ůsilí skončí v některém ze servisů. Myslím že jsem poradi,pokud mš tedy dostatek skušeností a schopností,tak by ti pro začátek měla moje rada stačit.
Pokud ne ,tak ta televize skončí v popelnici nebo u tebe na stole kondiku
Ale já nejsem lakomý, jenom bych to prostě rád spravil sám. Do servisu to umí dovézt každý. Uznávám, že opravárenskou praxi nemám, ale každý se přeci někdy musel v televizi vrtat poprvé. Tak mě hnedka nemusíš schazovat. Mohl by si mě radši říci, jak mám postupavat abych to nezvrtal.