win xp - PC s licenciou ale bez CD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Potrebujes niekde na webe zohnat oembios subory d7a77612.
Vsetko potrebne je tu (link na SkyDrive):
http://forums.mydigitallife.info/thread ... OS-Archive
PotPalo

#17 Příspěvek od PotPalo »

Tak buď som mal doteraz neuveriteľné šťastie a viac ako 10 inštalácií som trafil jazykovo správne (EN/CZ), alebo na jazyku inštalovaného XP nezáleží.

Môj výber správneho CD je nasledovný:
Ak je na nálepke OEM, inštalujem príslušnú OEM verziu.
Ak je Home, tak Home,
ak Professional 1-2 CPU tak inštalujem Professional SP2 (bez SP nezoberie).
Samozrejme nie Corporate verziu.

Corporate verziu (Home alebo Professional), poznať podľa toho, že ju po nainštalovaní nieje treba aktivovať. Táto sa moc v PC alebo notebookoch nepoužíva.
Nie Corporate má po inštalácii ikonu vpravo dolu, a píše že treba aktivovať do 30 dní. Stačí pripojit na internet a kliknúť... "Aktivovať cez internet"

Čo sa jazyka týka, buď je priamo česky, alebo sa na anglickú verziu doinštaluje Slovenčina: sú dve verzie, jedna pre Home, druhá pre Professional.

V tomto prípade to vyzerá na XP Professional SP2 (nie OEM ani Corporate). Na jazyku nezáleží.
Wolfik

#18 Příspěvek od Wolfik »

řeším podobný problém
mám HP notebook 8510p se štítkem "Windows Vista "něcoconepřečtu" OEMAct HP". Jakou instalašku XPéček bych měl hledat, aby mě to s velkou pravděpodobností vzalo Product Key na zlegalizování XPéček?
Notebook jsem zakoupil s ověřenýma XPéčkama, ale já idiot jsem si neudělal zálohu toho systému :roll: .

EDIT: To co nepřetu by mohlo bejt Business
Eleman

#19 Příspěvek od Eleman »

Jestli máš štítek Vista, tak s jejich product key XP neaktivuješ. Buď musíš mít instalačku příslušných Vist, nebo štítek s product key XP.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“