Problém se sporákem

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#16 Příspěvek od tomasjedno »

555 píše:...ale nestalo se mi ještě že jsem připojil vodiče přesně podle označení na svorkovnici a nefungoval by...

Loni jsem takhle připojil dceři fungl nový sporák od firmy, co dala vysavačům jméno. Po zapnutí nefungovaly dvě plotýnky.

Problém s první plotýnkou byl jednoduchý - v kabelu propojujícím varnou desku se spodkem povylezla jedna dutinka. Vytáhnout, napružit pacičku, vrazit zpátky a OK.

Problém s druhou plotýnkou byl rafinovanější. Až podrobnou prohlídkou jsem odhalil, že v konektoru propojovacího kabelu byla jedna dutinka strčená do vedlejší pozice.

Přišel jsem tak o poslední zbytek iluzí ohledně výstupní kontroly výrobků této společnosti :x
milan222

#17 Příspěvek od milan222 »

zajimalo by me jak mi dokazou ze sem to zapojil ja a ne elektrikar. je to slovo proti slovu...
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
procesor

#18 Příspěvek od procesor »

Tá tabuľka je určite aj na tvojom šporáku na zadnej stene.
555

#19 Příspěvek od 555 »

tam právě žádná tabulka není právě vůbec.ten sporák je dovezen z ciziny.za málo peněz taky asi kvalita bude odpovídat.jen svorkovnice je očíslována ale žádný štítek na zadním plechu není
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mě to nedá a opět musím udělat reklamu značce MORA, kde nejenom, že nevyhrožují ztrátou záruky, ale v případě problémů vám servisní technik opravdu poradí bez jakékoliv potřeby dělat z někoho blbce, jak to občas bývá. A v návodu je všechno - od zapojení konektorů až po doporučené časy pečení v troubě. Toto prohlášení jsem učinil dobrovolně a zdarma. :D

I když je to už Gorenje, ale co se dá dělat....
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 15 zář 2011, 22:53, celkem upraveno 1 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Oldradio »

Když nám přivezli nový sporák Mora, plynový vršek a elektrická trouba, tak technik zapojil plyn a jal se předvádět všechny schopnosti multifunkční trouby, rána jako hrom a vypadl hlavní jistič. Nevydržel větrák trouby, holt čínská výroba. Druhý den namontoval nový a od té doby šlape jak hodinky.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

Z hlediska statistiky je to ideál - to už se říkalo o starých Tesláckých televizích, že mají shořet hned první den a po opravě vydrží navěky.
]
stepa
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od stepa »

milan222 píše:zajimalo by me jak mi dokazou ze sem to zapojil ja a ne elektrikar. je to slovo proti slovu...

Nedávno jsem montoval jeden sporák. V záručáku bylo jednoznačně uvedeno: SEM dá štempl osoba způsobilá k provedení montáže, která ji provedla a SEM dá štempl prodejna. Pokud tam některý štempl chyběl, tak se záručák stává neplatným.

Zavolal jsem do prodejny, jestli opravdu požadují montáž s "razítkem". A bylo mi řečeno, že ne. Že jim stačí, když to zapojí osoba způsobilá a potom ať se majitelka staví na prodejně pro razítko do záručáku.

Takže asi tak k Tvému dotazu :)
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Hydrawerk

#24 Příspěvek od Hydrawerk »

Máme doma tento retARDOvaný sporák. http://youtu.be/GUkuiPb98eA
Ale péct se s ním dá. Až se mikroprocesor nadobro zblázní, tak se celá digitální jendotka vyřadí a bude to. Je to sporák ze staré školy s mechanickým přepínačem.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 09 črc 2013, 23:22, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já se jim s těma štemplama moc nedivím, jedna osoba nezpůsobilá odpráskla elektroniku v celým sporáku, jen to hvízdlo, a pak slzela, kolik stojí oprava a že záruku mu neuznali...
]
milan222

#26 Příspěvek od milan222 »

ZdenekHQ píše:Já se jim s těma štemplama moc nedivím, jedna osoba nezpůsobilá odpráskla elektroniku v celým sporáku, jen to hvízdlo, a pak slzela, kolik stojí oprava a že záruku mu neuznali...

no se ani nedivím... indukce, asi AEG, má přívod, který je dvoufázový a fáze byla modrá a pak šedá. a nula černá a hnědá. zjištěno po sundání deklu co kryje elektroniku, jak byly označeny svorky na DPS. sou to dvě shodné dvouplotnové jednotky.
popravdě, já bych tohle nikdy nikomu nezapojoval. ani sobě.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“