Oddeľovacia elektronika auto - prívesný vozík MP1-D1
Moderátor: Moderátoři
Oddeľovacia elektronika auto - prívesný vozík MP1-D1
prosím vedel by mi niekto pomôcť. Mám Fabiu a pred vyše dvoma rokmi mi som si nechal namontovať ťažné zariadenie - guľu. Namontovali mi tam aj oddeľovaciu reléovú elektroniku aby mi RJ auta nevyhadzovala poruch. Fabia má sledovaciu elektroniku, ak sa prepáli žiarovka hlási chybu. Z toho dôvodu je tam osadená oddeľovacia elektronika. Problém, je nasledovný: Nefunguje mi dobre pravá smerovka. Resp blikne raz a potom nič, po nejakom čase blikne znovu alebo neblikne už vôbec. Máte niekto s tým nejaké skúsenosti alebo schému ako to má byť zapojené. Chcel som to vyskúšať zapojiť doma na stole ale nemám schému a farebné označenie vodičov ani neviem, lebo je to celé olepené páskou a nechcel som to rozmotávať. Príves je OK, zásuvka tiež. Už len zostáva otestovať túto elektroniku. Alebo viete poradiť nejakú inú elektroniku alebo ....
http://www.alarmshop.sk/elektroinstalac ... etiel.html
- Přílohy
-
MP1-D1.jpg- (171.61 KiB) Staženo 171 x
-
MP1-D1-a.jpg- (143.34 KiB) Staženo 182 x
Michal
Michal
Napadá mě, že kdysi sem měl rozdělanou podobnou jednotku a tam ještě byla asi logika na vyhodnocení špatných žárovek na straně vozíku - jsi si jistý, že ve vozíku je 21W a ne něco jiného?
DPS vyzerá pekne.
- Přílohy
-
ULN2003A.jpg- (223.66 KiB) Staženo 184 x
-
DPS.jpg- (242.51 KiB) Staženo 165 x
a) pomocí can, vzadu se veme jen +12V a natáhne se kabel k počítači. ten pak automaticky po připojení vozíku zhasne zadní osvětlení auta a nechá jen vozík.
b) mnohem levnější varianta. A to je toto. Vzadu se veme +12V a signály pro spínaní se ukradou přímo s vodičů k jednotlivým žárovkám. Auto si tak hlídá své původní osvětlení a vodiče nejsou zatěžovány.
Tak asi tolik k funkci. najít patřičné relé které jednou cvakne a hledat zda na něj jde napětí.
Michal
Michal