Stažení videa z foťáku

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vdm

Stažení videa z foťáku

#1 Příspěvek od vdm »

Zdravím, mám problém se stažením nahraného videa z fotoaparátu Canon IXUS 70. Samotný fotoaparát mi sekvenci přehraje, ale pokud se tento soubor pokusím stáhnout do PC, tak jej nestáhne. Ostatní fotky či videa jsem bez problému stáhl. Nejde to v průvodci přímo v XP, ani v SW dodaném k foťáku. Pokud vložím kartu přímo do PC, tak ji nerozpozná a chce ji formátovat, asi je v jiném formátu, než PC očekává.
1. Nemáte někdo zkušenost jak takový soubor stáhnout?
2. Neexistuje nějaký SW (emulátor), který by uměl zpřístupnit fotky z karty přímo v PC, bez stahování přes foťák?
Díky za radu
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

vdm píše:Samotný fotoaparát mi sekvenci přehraje (...) Pokud vložím kartu přímo do PC, tak ji nerozpozná a chce ji formátovat, asi je v jiném formátu, než PC očekává.

Divný. zkus jinou čtečku karet, nebo jiný PC.
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Jseš si jistý, že tvoje čtečka v PC umí číst karty SDHC? Tedy karty s kapacitou 4GB a větší?
Canony stejně jako jiné foťáky používají formát FAT(32), takže tady problém asi není, leda by ta karta byla raněná.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Nedávno jsem podezíral sportovní minikamerku, že mi zničila 2 microSD karty. Nakonec se ukázalo, že problém je v redukci SD/microSD, takže ji blbě četl počítač... V počítači nešla ani naformátovat, ale pak ji "neznala" ani kamerka.
V jiné redukci t omaká, ale není mi jasné, co by mohlo být na redukci špatného, když to PC přes ní čte, ale při zápisu (nebo formátování) to zboří
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Tie redukcie su niekedy zahadne - v robote mam dve karty roznych vyrobcov, ku kazdej je redukcia, ale akosi tie redukcie nie su kompatibilne...
vdm

#6 Příspěvek od vdm »

Díky za odpovědi. Problém byl opravdu v té čtečce. Mám ji cirka 5 roků a používám jen na CF karty. Čtečka v novějším PC kartu přečte a video stáhne.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“