VK4302
Moderátor: Moderátoři
VK4302
Je to tak, že je jeden hrot určen pro přehrávání standartních desek s širokou drážkou (78 ot/min) a druhý pro přehrávání desek s mikrozáznamem? Pokud je přenoska určena i pro přehrávání desek s širokou drážkou - existuje chassis, které by bylo možné touto přenoskou osadit a zároveň by mělo rychlost 78 ot/min ? Díky moc. Standa
BTW: Hill píše, že i do přenosek VK4302 existují hroty pro standartní desky. Nemá někdo takový hrot? Odkoupil bych...
Ta chvějka z Ellaxu vypadá, že jde o typ s hrotem pro standardní desky (na obrázku http://www.ellax.cz/img/jpg13.jpg ).
Ale chce to se tam zeptat.
Co je mi platný obrázek, na kterém je vidět vždycky jen označení hrotu, který je na druhé straně? Tedy na každém snímku, co jsem na netu našel, je nahoru buď to označení LP/S nebo dva spojené kroužky pro stereo. Co je na druhé straně, se bez zeptání přímo u prodejce nedovíš.
Ale nějak si nemůžu vybavit žádné šasi řady GC (ta rychlost 78 měla), které by bylo vybavené raménkem vhodným k osazení vložkou tohoto tvaru. Řada GC končila raménky pro vložku VK311 a pro jeden vylepšený ekvivalent stejného tvaru.
Existovalo vůbec pro vložky řady VK43.. nějaké šasi se 78 ot/min ?
Jinak nevím, jestli se jedná o tu "Tesla Dual" VK...., pokud ano, mám s nima velmi špatné zkušenosti. Koupil jsem jich asi 10 ještě před tím, než podstatně podražily a skoro polovina byla vadných, a z toho zbytku se mi část vrátila velmi rychle. Nevím jak teď, ale byla vyrobena tak, že vývodní kolíky jsou s pásky od vložky spojeny jen dotykem a jakékoliv namáhání kolíku znamená přerušení kontaktu. Nakonec jsem všechny rozebral a pásky ke kolíkům připájel, pak fungovaly bez vad. Provedení výlisku bylo velmi hloupě vyřešeno.