Stará ruská hra

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rimi

#16 Příspěvek od rimi »

U moji byl spatny krystal, po vymene svisti
robo

#17 Příspěvek od robo »

mam hnedou verzi s vajickama a schazi mi dekl na baterku. Kdyz by nekdo nasel a nechtel ho.
termixnator

#18 Příspěvek od termixnator »

No ja zkusil co slo a nic :( co presne tam ma byt za krystal ? ja tam mam jen cisilko 860 jinak nic, jakou jsi tam dal nahradu ? Jinak tobe to stim spatnym krystalem neslo vubec ? zadna znamka zivota ? :D vyzkousel jsem to umejt jak lihem tak preject gumou ale nic... jeste jsem si vsimnul ze ty kondiky C1 a C2 jsou takovy jety ty bych vymenil take akorat by to chtelo schema ktere se dnes asi uz neda sehnat co ? :( ted po rozebrani jsem lustil pod lupou co je na tom krystalu za cislo a rekl bych ze to bude 8603 nebo 8608.
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

ty čísla jsou rok a měsíc výroby. Zkus tam dát normální hodinkovej (32,768KHz)
petrfilipi

#20 Příspěvek od petrfilipi »

Taky jsem jednou měnil Xtal u takovéto hry. Než jsem tam dal správný (32768 Hz), tak jsem našel a připojil 100kHz. To vám byl fofr :-).
Vyndaný vadný krystal jsem opatrně odbrousil a byl prasklý. Jen si pamatuji, že když jsem s hrou s vadným krystalem klepal, tak nějak fungovala.
Jinak si přesně pamatuji, jak byla hra vystavená v klenotnictví a stála přesně 500 Kč. Moc jsem ji tenkrát chtěl, ale strach mi nedovolil ji koupit, protože to byl tátův plat tak za 3-4 dny.

Petr Filipi
termixnator

#21 Příspěvek od termixnator »

v pondeli v praci ho vyzkousim vymenit snad to tim bude :) nahodou kondiky nevite jake tam jsou ? kdyz uz bych menil krystal tak abych mel do zalohy dalsi vec ktera by mohla byt spatna :) skoda ze nemam jeste jednu tu hru po ruce dalo by se tak rychle vyzkouset kde je chybka no :) jinak moc diky za rady a reakce.
Artaban001

#22 Příspěvek od Artaban001 »

Zdarec. S tou hrou moc nenakouzlíš. ty dva tantaly bych neřešil a vyvažovací kondíky ke krystalu taky ne. Pokud máš v háji ten švabus, tak jsi dojel. když si vezmeš nějakej tranzistorák, nastavíš tam střední vlny, tak po vložení baterii tu hru přibliž k rádiu. Rádiem zjistíš, jestlí v tý hře něco "žije" - budeš slyšet bzučení. To slabý bzučení je slyšet v tom piezu po celou dobu, co jsou vložený baterie. Pokud ho uslyšíš, slož hru (dávej pozor na displej, zapomenutí jedné polarizační fólie vede k tomu, že displej nic neukazuje. Pokud ji dáš obráceně, displej zčerná a bílej vlk s bílými vejci je blbě vidět). Pokud je vše negatívní, nic s tím neuděláš, protože ten šváb je speciál..
Kdysi jsme podle těchto her nazvali jeden formát "pecičkových baterií" - hádejte který . Když jsme šly do obchodu a chtěli jsme dvě baterky "Vlkovky", prodavač přesně věděl, co nám má prodat :-)
termixnator

#23 Příspěvek od termixnator »

Prave ze vte hre skoro nic krom toho svabu neni tak se divim ze to nejede :D vyzkousim to co mi radis a pokud to nepujde bude na ND a prozatim na policce :) nez sezenu nejakou dalsi
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Ake baterie tam pasuju presne? Viem, ze LR44 su o kusok vacsie a trochu sa potom rozchadza kryt.

Inak to dost zerie, oproti "zapadnym" hram, ktore na jednu bateriu vydrzali aj niekolko rokov.
Artaban001

#25 Příspěvek od Artaban001 »

Baterie LR43 tam patří
Stribrnak

#26 Příspěvek od Stribrnak »

Do Holic jezdite ? Nejaky pan Lubos tam mel peknou sbirku podniku
Elektronika. Vzpomel jsem si na to proto ze v pripade hry Nu Pagadi
tam měli origo japonskou verzi, kterou soudruzi pekne obslehli.

az dole na strance:

http://alfaelektronky.cz/archiv/2012/ho ... e.html#d02

Stribrnak
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Ano, original bolo japonske Nintendo. Sudruzi to asi najprv skopirovali (preto existuje aj sovietska verzia s mickey mouseom) a neskor upravlil na vlka a zajaca.
Obrázek
robo

#28 Příspěvek od robo »

Uz se dlouho chystam do Holic. Vlastne tam pojedu teprve poprve. Ted jak jsem tu sbirku ruskych digitalek, budiku, her a jiste mnoho dalsiho me utvdilo ze to jednou musim videt. Jak se rika uvidet a umrit.
termixnator

#29 Příspěvek od termixnator »

Ja jsem na tom stejne taky bych tam rad uvidim jak mi to vyjde :) jinak streva jednoho ruskeho budiku tu mam myslim ze odeslo trafo tak kdyby ste nekdo chtel tak displej svab a soucastky okolo s plosnakem by meli byt OK :)
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od cputakt »

Mám taky zbírku těchto her ale u většiny je problém z vyobrazením všech symbolů na LCD.Problém je v těch vodivých gumičkách ty za ty roky se už vymačkali a špatně dosedají.Hledal jsem to snad všude a našel jsem pouze na ebay kde to prodává nějaký bělorus za cca 600Kč za 5 párů to se mi zdá moc.Nevíte čím by se to dalo nahradit třeba to bylo v nějakém multimetru nebo někde jinde.
Dokonce mám původní ruskou která je ze dvou částí spodní má veškerou elektroniku a ovladácí tlačítka a vrchní jde oddělit a vyměnit za jinou tedy jen LCD.Mám tam klasiku vlka a potom druhá je opice veselí fotbalisti,asi jich bylo více na výměnu ale ty jsem nikde neviděl.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“