Bedne pre repro ARO689 + úprava RK09

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1hga

#166 Příspěvek od ok1hga »

frantajetel11 píše:Dušane ty seš horší než ženská - nevíš co chceš, ale víš to naprosto přesně... A hlavně aby to nestálo moc, nejlíp nic...

. . . a nepřestane, dokud to nedostane !
Thales
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Thales »

Třeba si koupí ty bedny ode mě a přestane. Kdo ví. Ale už by tam zase měnil výškáč.
Duvsan

#168 Příspěvek od Duvsan »

To bolo len na skúšku. A budil som to len mierne. Trvalo by som to samozrejme nenechal.
Poslal som SZ.
Duvsan

#169 Příspěvek od Duvsan »

Určite máš ARN567 či ARN5604 zmerané. Ak to nie je problém, mohol by si, alebo niekto, poskytnúť parametre. Lovil som po Googli, neuspel som. Bedňu som zbalil, za čas to nechcem vidieť. Keď to rozdýcham, budem pomaly zháňať vhodnú náhradu. ARN567 som našiel na bazari, 7€/kus, ale predpokladám ztuhnuté závesy a natierať ich glycerínom akosi nemám guráž. Ale veď o nič nejde.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Thales »

Ano mám ty repráky změřené, ale zatím ne konkrétně kusy které hodlám použít. Závěsy budou ošetřené jak je u mě standard.

Jen glycerín nepomůže, to je zbytečná práce. Musí se aplikovat kompletní postup regenerace.
Duvsan

#171 Příspěvek od Duvsan »

Nepochopili sme sa. Kupovať x-ročné kusy cez bazar nechcem, keďže je na mieste predpokladať zatuhnutosť závesov a ja ich nedokážem ošetriť. Podľa tých parametrov by som priebežne hľadal vhodnú náhradu. Nesúvisí to s konkrétnymi kusmi.
ok1hga

#172 Příspěvek od ok1hga »

Thalesi, nic mu neprodávej !
Budeš ho mít pak na krku až do důchodu !!!!
Thales
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od Thales »

No to mě také napadlo, ale hotové bedny jsou snad hotové bedny a není co řešit ne? Nemám v úmyslu ho podporovat aby se v tom rejpal, ostatně bylo by to zbytečné. Nicméně ještě to promyslím.
Pikofarad

#174 Příspěvek od Pikofarad »

Thales píše: hotové bedny jsou snad hotové bedny

Duško by vylepšil i bedny za mega,hajzel papírem,rodinnými svršky ,přivřením do dveří.Je to rodilý konstruktér :lol:
Thales
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Thales »

Se svým majetkem ať si dělá co chce, je to jeho právo. Mě úplně stačí když pak ode mě nebude chtít support. :)
Duvsan

#176 Příspěvek od Duvsan »

Nebojte, všetko má svoje medze.
Môžem poprosiť základné parametre toho ARN567? Postačí Qt a Vas. Fs viem. Nemám na mysli konkrétny reproduktor, ale typovú radu. Ďakujem
Thales
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od Thales »

V době, kdy se tento reproduktor vyráběl se ještě TS parametry neudávaly, ale tady máš měření jednoho průměrného vzorku:
Nicméně věř že pokud nemáš nějaké vyměřené kusy s lepšími parametry tak nic lepšího než uzavřenou ozvučnici s pracovním objemem 9-12 litrů nevymyslíš.
Bedny které nabízím k prodeji mají vnitřní objem na dolní hranici uvedeného rozsahu - 8,7 litru, jelikož bylo předem počítáno s provozem se subwooferem. Nebyly tedy kladeny nároky aby to chodilo hlouběji než je nezbytně nutné.
Přílohy
ARN567_Rac1-Blue_LM_15g_30.8proc_osetreny_800.png
(40 KiB) Staženo 59 x
Duvsan

#178 Příspěvek od Duvsan »

Výborne, ďakujem. Že ma veľké Qm ani neprekvapuje. :D
Skúsim si priebežne ujasniť vzťahy, medzi Vas, Q-čkami a doporučeným objemom. Tým položkám rozumiem, ale súvis medni nimi a objemom bedni mi uniká. Nenašiel som úmeru. Aspoň zatiaľ.
Ešte raz vďaka a nech sa darí.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Thales »

Tady máš souvislosti jednotlivých parametrů
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15624

Ale stejně když něco chceš vědět tak si to musíš odsimulovat. Jen musíš dávat bacha abys nenasimuloval kravinu.

Jinak ten změřený reprák je už ošetřený a ustálený. Neošetřené kusy mají horší parametry - např. tento měl rezonanční frekvenci 49Hz místo 36Hz.
Duvsan

#180 Příspěvek od Duvsan »

Ďakujem, tú stránku už poznám. Snažil som sa nájsť orientačné vodítko alebo vzorec, škoda.

Ten spád na výškach pravdepodobne urobila výhybka. Pozrel som ju v simulátore. Prepáč
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“