Tesla L-3704A. Po připojení scartu problém s obrazem.
Moderátor: Moderátoři
Tesla L-3704A. Po připojení scartu problém s obrazem.
chtěl bych Vás poprosit o radu, mám problém s CRT televizorem. Připojím-li scart kabel k tv, rozhází se mi obraz. Vznikají šikmé-vodorovné pruhy pohybujicí se dolů a jeden rovný-vodorovný pruh pohybujicí se nahorů. Zvuk nejde. Pokud není k tv scart připojen, vše je normální a tv vytváří na obrazovce čistou modrou plochu. Signál se ze scart vstupu na desku dostane. Set top box i kabel jsou v pořádku.
Televizor - Tesla Model:L-3704A
Pokud se s tímto problémem již někdo setkal a dokázal by mi poradit, budu mu opravdu vděčný za každý tip, jaký kondenzátor, tranzistor atd. by mohl problém vytvářet. Předem všem děkuji.
Petr K.
- Přílohy
-
Tesla L-3704A.rar- (281.91 KiB) Staženo 140 x
Rád si nechám poradit, co mám vlastně dát hledat, abych našel těch 20 podobných příspěvků a nehledal je mezi tisícovkou při časové vzestupnosti (místo četnosti kombinace slov).
Neberte můj příspěvek nijak zle, jen nerozumím, jak mám v tolika tématech hledat zrovna můj problém. Proto si nechám rád poradit.
Petr K.
- scorpions-cz
- monterjirka
A co anténa? Uzemněná?
Co to udělá, když bude "rozpadlý obraz", na Set Top Boxu dáš nějaké Menu něbo něco podobného, aby na obrazovce něco bylo i bez signálu a vytáhneš anténu ze STB?
Pak jsem se už také setkal s "nekorektním" provedením rozhraní, úplně jinak se to chovalo, když byl "zapnutý" RGB režim a jinak při CVBS.
Některé settopboxy totiž dávají při formátu 16:9 na pinu 8 scartu napětí jen kolem 5V (pro televize, které si samy umí zmenšit vertikální rozměr obrazu). To televizím, které tuto funkci nemají, obvykle nestačí.
Nebo přepni settopbox v nastavení TV systému do režimu PAL BG (nemáš tam nastaveno NTSC?) a zobrazení 4:3 LB, to by měl dávat na povelový vodič napětí kolem 12V trvale.
Nebo vodič k pinu 8 odpoj a režim AV zvol ručně na televizi.
Schválně, co to udělá.