BOBOBO píše:Asi máš svůj systém řízení . ABS pochopitelně funguje i ve vysokých rychlostech např. na dálnici , když letíš za deště a musíš prudce brzdit . Žádné ABS nemůže nijak kontrolovat povrch vozovky , ale vyhodnocuje poměr rychlosti otáčení jednotlivých kol .
Mám normální ABS, ale pokud vím tak já jsem o vysokých rychlostech nic nepsal, to byla asi jen tvá dedukce. Psal jsem : "Pod určitou rychlost a při pomalém brždění na normálním povrchu je ABS nefunkční.", což nemusí být pravda. Původně jsem chtěl napsat, že ABS bude fungovat i při velmi malé rychlosti vozidla na ledu, ale pak jsem napsal tu větu v uvozovkách a to mi moc nemyslelo, prostě jsem ji napsal blbě.
Také jsem nikde nepsal, že ABS či ŘJ ABS nějak kontroluje povrch vozovky, ale jak píšeš vyhodnocuje poměr rychlosti otáčení jednotlivých kol. Tzn., že nemusí vždy zafungovat (není důvod), ale na 99% ano. Co si pamatuji, tak kdysi jeden známý byl z toho dost na větvi, když mu skoro nové auto při brždění vjelo až do středu křižovatky (stop značka) a on brzdil už i očima, ale naštěstí tam nic nejelo.
http://cs.wikipedia.org/wiki/ABS