Zářivkové světlo do akvária-jak rozebrat

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Zářivkové světlo do akvária-jak rozebrat

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny. Je tu prosím někdo, kdo už opravoval toto světlo. Syn dostal akvárium i s tímto světlem, svítilo, pak údajně "škvrčel" vypínač na přívodní dvojlince, tak jej rozebral, napružil kontakty a světlo svítilo. Nyní přestalo svítit úplně, vypínač je dobrý(otevřel jsem, proměřil), potřebuji se dostat k "vnitřnostem" tělesa. Na jedné straně jsem odstranil plastovou koncovku(byla přilepená), nyní to vypadá, že kryt je zasunutý v drážkách ale nelze s ním pohnout, je natěsno asi aby dokonale těsnil, možná že je také zalepený, což by byl průser.
Přílohy
IMG_8777.JPG
(39.89 KiB) Staženo 63 x
IMG_8776.JPG
(44.88 KiB) Staženo 77 x
IMG_8775.JPG
(41.56 KiB) Staženo 86 x
IMG_8774.JPG
(46.12 KiB) Staženo 74 x
IMG_8771.JPG
(43.62 KiB) Staženo 74 x
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Těleso svítidla je hermeticky uravřené zalepením a zavařením. Bez destrukce se dovnitř nedostaneš. Pokud si dobře pamatuji, uvnitř je elektronický předřadník kterej bude s největší pravděpodobností na sračky.
..to bude jen ňákej odpůrek
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

mi-ro, díky za odpověď i když jsi mě s tím nepotěšil ale myslel jsem si to samé, když je to těleso vystavené vlhkosti přímo nad hladinou.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Mám ho taky, zatím funguje přes deset let, 8-10 h denně. Taky jsem nezjistil, jak to rozdělat, ale zatím to není třeba.
procesor

#5 Příspěvek od procesor »

Robil som pre kamaráta úpravu takého svietidla aby svietila alternatívne jedna a dve trubice.
Vyrezal som otvor do plastu, potom som to zatavil.
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Jj, taky jsme to tak vyřešili. Jen nám dalo chvíli přemýšlení, ve které části je ten předřadník abychom nerozpárali zbytečně celé tělěso. Vadný předřadník jsme nahradili jiným a nebo dokonce železem, už si nepamatuji, je to pár let zpátky.
..to bude jen ňákej odpůrek
procesor

#7 Příspěvek od procesor »

Niekde v jednej tretine od kraja urobiť testovací vrt Ø6 (opatrne), oba sa potom zaslepia.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Výborný tip s těmi otvory, já to chtěl původně zkusit nějakým způsobem po okrajích po celé délce uvolnit, ale po zkušenosti s tím kouskem čela, které drželo pouze ve dvou místech přilepeno a nešlo uvolnit jak drželo pevně, jsem dal raději dotaz sem na bastlírnu a vidím že jsem udělal dobře.
Ještě bych se chtěl zeptat, "otevírat" kryt zespodu (tj.od hladiny vody) nebo zvrchu? Pravděpodobně podle mě asi raději zvrchu.
procesor

#9 Příspěvek od procesor »

Už si presne nepamätám.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“