Reproduktor hraje potichu
Moderátor: Moderátoři
Tak si navázal kontakt
- Přílohy
-
ARO942_My3-Silver_VQ_50g_24.0proc_800.png- (43.18 KiB) Staženo 73 x
-
ARO942_My4-Silver_LY_50g_30.2proc_800.png- (41.86 KiB) Staženo 72 x
A když už zde chceš motat lidem hlavy s magnetizací , dej sem údaje elektrických a mechanických hodnot v průmyslu používaných magnetizačních strojů a porovnej je s možností vytvoření (energetických ) magnetických sil vytvořených kmitačkou .
BOBOBO - nemůžu za to že to nejsi schopen pochopit. TS parametry reproduktoru si může doma změřit každý - tedy 99% elektroniků (i začínajících) ty horoskope jeden. V minimalistickém pojetí na to stačí zvukovka (tu má dnes každý), odpor s přesnou známou hodnotou a software, který je zdarma ke stažení. Pokud neudělá chybu a poradí se jak na to, pak může změřit jasné hodnoty a zeptat se zda jsou OK či nikoliv. To že lidé, kteří s tím dělají poznají chybu dříve je jiná věc, netvrď hlavně že to nejde. Pokud má někdo pocit, že to nezvládne pak není problém se domluvit a já mu reproduktor změřím a řeknu jak je na tom.
Údaje magnetizačních strojů neznám, jen vím že občas se s demagnetizovanými kusy setkávám, komerční opraváři taktéž. AlNi a AlNiCo magnety jsou na to celkem choulostivé a demagnetují se celkem snadno. Rovněž nevím (a nezajímá mě to) jaké hodnoty mag. toku je cívka vyvolat, jen vím že nadpoloviční většina reproduktorů jevící známky demagnetizace měla za sebou nějaký šok - např. odpálený zesilovač, který do něj pustil stejnosměr. Nějaká souvislost tam tedy zřejmě je, na to to nemusím počítat.
Mimochodem v Rolay mají magnetizační stroj, který používala Tesla přímo pro tyto reproduktory, který od Tesly po ukončení jejich výroby odkoupili. Alespoň takové mám informace. Jeho parametry opět neznám a je mi to jedno - podstatné je že to funguje, což mám mnohokrát ověřeno měřením. Pokud nevěříš mě můžu ti dát kontakt na kamaráda, ten už tam nechával magnetovat spoustu reproduktorů a opět výsledky jsou doložené měřením.
Podtrženo a sečteno - BOBOBO běž s tím rýpáním už někam.
Jestli ten magnet někdo rozebral, tak je demagnetovaný a to na zlomek původní indukce, citlivost může jít dolů možná i o 10 dB.
Na ověření citlivosti stačí ss zdroj, ampérmetr, jednoduchý přípravek na měření výchylky a trocha cviku. A jestli máš druhý kus na porovnání, tím líp.