Vymena obrazovky 100Hz za 50Hz.
Moderátor: Moderátoři
- heldybeldy
Vymena obrazovky 100Hz za 50Hz.
-
Návštěvník
Mám to tak už čtyři roky a jede to bez problému.
- heldybeldy
- heldybeldy
-
Návštěvník
Do televizí Wega chodily z fabriky náhradní obrazovky dokonce bez vychylovaček a taky jsem jich pár měnil (bylo to v záruce a to si můžete být jistí, že to zákazníci po opravě mnohem víc zkoumali a najít tam nějakou vadu, určitě by to hned reklamovali). A tam se to nastavovalo úplně od začátku, tzn. včetně všech magnetů na hrdle obrazovky.
Tím ostřením myslíte zatočit trimrem Focus na VN trafu? To je tak na deset sekund maximálně, ne? Odhadnu, kde je to nejlepší, pak střídavě rozostřuju na jednu a na druhou stranu a postupným zmenšováním výkyvu dospěju do pozice, kde je to OK.
A jestli jsem to pochopil, tak vyvážení bílé a souběh zesílení RGB zesilovačů je jedna a tatáž věc, kterou taky není problém v případě potřeby jednoduše nastavit v servisním módu.
Samozřejmě všechno za předpokladu, že je ta obrazovka skutečně stejná (průměr hrdla, prohnutí přední plochy - aby jedna nebyla trinitron a druhá super trinitron atd.).
Při sundávání vychylovaček pozor - nejdřív pořádně povolit objímku, potom cívky utrhnout otočením na hrdle a teprve pak je stáhnout z hrdla.
No a před zapnutím zkontrolovat, jestli jsou zapojeny čtyři věci - VN kábl, uzemění obrazovky, vychylovací cívky a všechny konektory, co vedou do desky na hrdle obrazovky.
- heldybeldy
100Hz je KV-29K1K a obrazovka SCC44G-A (nejak divne cislo) z roku 1998. Zaujimave je, ze vychylovacky vyzeraju skoro rovnako, a obe maju na hrdle aj podobny modul . Ci nahodou nebude ta 50Hz nakoniec 100Hz. Skusim sa poobzerat po nete.
-
Návštěvník
Sony
Obrazovky 50hz za 100hz nikdy nepřehazoval..........